Vettem egy Nokia 5230-ast és úgy tudom, valahogy ingyen lehet használni a GPS-t, mert a Nokia ingyenessé tette. Nekem valami Pannon Wap-pal megy mindenhová, nagyon kezdő vagyok, ne szóljatok le. Hogy teszem ingyenessé?
Szia nem tudom sikerült-e már megoldanod a problémát. Én 5 napja vettem egy ilyen készüléket, és rengeteg olvastam utána és végre sikerült megoldani.
Ha gondolod leírom mit csináltam.
Szóval a beállítás:
- MENÜ -> ALKALMAZÁSOK -> HELY -> HELYMEGHAT. -> HELYMEGHAT MÓDSZEREK -> Csak a beépített GPS legyen bebipálva. Az összes többi ne legyen. -> EGYET VISSZALÉPSZ -> HELYMEGHAT.SZERVER -> HELYMEGH. SZERVER HASZN. -> LETILTVA!
- Ezzel készen vannak a beállítások.
- Ha Nokia OVI Maps-ot használsz, akkor legyen OFFLINE módban, és akkor ingyen elnavigál bárhova, csak előtte fel kell telepíteni a számítógépedre az OVI MAPS programot, és fel kell tenni Magyarország térképét adatkábelen keresztül. De én nem ezt csináltam, hanem:
- Feltelepítettem a GARMIN 5.00.50-et. Azután a nokiaprogramok.hu-ról le lehet szedni a legújabb Magyarország térképet.
Itt keresd ki a Garmin_naviguide_v53NT.part1.rar és Garmin_naviguide_v53NT.part2.rar-t. Ezeket adatkábelen keresztül bemásolod a memóriakártyán lévő Garmin könyvtárba. Ha van már ilyen fájlod, akkor felül kell íratni. Ezek után leszedsz egy hangot is (ha nem lenne a garminban alapból), létrehozol egy "Voice" mappát a memóriakártyán lévő Garmin mappában, és oda bemásolod a fájlt. Ezzel kész a Garmin telepítése.
Amikor elindítod a Garmint, A beállításokon belül A GPS vevőt nem Bluetooth-osra, hanem a beépítettre állítod.
Ennyi az egész! Innentől kezdve szépen (ingyen) navigál téged a Garmin is. Nekem általában 0,5-1 perc mire megtalálja a jelet, hogy hol vagyok!
Próbáld meg úgy, hogy szedd le a ovi suite-t az ovi.com-ról és ha ezt feltelepítetted, akkor menj az ovi suitében a térképekre(tedd a telefont USB kábelre és válaszd atérképek frissítése lehetőséget. Ha feltette a telefonra, akkor a telefonon nyisd meg a térképet on belül beállítások/internet/kapcsolatok :offline
Helymeghatározási módszerek :beépített gps
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!