mert nem gyári.
Autóba miért veszélyes a szomszéd pista bácsi által gányolt légzsákot rakni?
persze vannak megbízható pista bácsik is :D
Sok veszélye lehet, a legjellemzőbb, hogy nem stabilak, pl. egyik napról a másikra megadja magát és be sem tud bootolni. Ilyenkor akár sok adat el is veszhet ezzel.
Csak nagyobb nevű ROM-okat ajánlanám.
Mivel semmi sem garantálja, hogy nincsenek bennük adathalász szoftverek bizony benne van a pakliban!
Ezért is szabad csak is neves disztrókkal próbálkozni!
Nekem anno volt egy borzalmas gyenge androidos telom én azon is inkább a gyárit rootoltam és tisztítgattam, mert CM ROM-ból sem volt hivatalos, csak harmadkézből lévő, az is teljesen átfestve...
Én custom rom forrásnak CSAK az XDA Developers oldalát javasolnám, egyrészt, mert nagyon rutinos guruk töltenek fel, másrészt, mert minden romnál meg tudod nézni, mi jó rajta, mi nem működik még (béta állapot stb.), ott vannak a felhasználói kommentek a problémákról.
Ja és nem mellesleg a fő guruk folyamatosan frissítenek, gyakrabban, mint a mobilgyártók. Állandóan vannak bugfixek, bővítések, javítások.
Most a G4-em al első telóm, amin elégedetten használom a gyári romot, mivel ezt végre olyan szinten optimalizálták gyárilag, mint amit eddig CSAK az XDA Developers fejlesztőitől láttam, custom romokon.
De tényleg, a ki tudja honnan leakasztott főzött romok nem javasoltak, ott tényleg van némi veszély.
De sokkal nagyobb veszély a laikus felhasználó, aki a főzött rom felrakását elhibázva qrja el a telóját.
"vírusokat nem tehet bele a készítő? adatlopásra gondoltam pl"
Van, hogy a gyáriban van adatlopó kód. Több cikk is volt már erről. Meg a playre felkerülő ilyen appokről.
Innentől kezdve bármi lehetséges.
Jól értem hogy az a legnagyobb veszély ha rosszul rakja fel valaki a romot?
LG G4?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!