Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az android rendszerek idővel...

Az android rendszerek idővel ugyanúgy lassulnak mint a windows?

Figyelt kérdés

2015. okt. 28. 22:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Sőt...
2015. okt. 28. 22:11
 2/15 A kérdező kommentje:

Mi a teendő?

"Gyári adatok visszaállítása"?

Akkor olyan gyors lesz mint újkorában?

2015. okt. 28. 22:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem. Sokkal jobban.
2015. okt. 28. 22:20
 4/15 anonim ***** válasza:
72%

Akkor kezdenek el lassulni, amikor már kijött egy újabb verzió, de nem kapsz frissítést, nem adják ki a telefonodra.

Van egy megoldás, kis hozzáértést igényel, de megéri. Ha népszerű, újkorában erősnek számító, legfőképp ha egykor csúcskategóriás volt a telefonod, akkor rootold, tegyél rá egy recoveryt, és telepíts egy custom ROM-ot - gyakorlatilag egy új, teljesen bloatware mentes Android rendszert. Ennek azon kívül, hogy általában a gyárinál is gyorsabb és testre szabhatóbb, az az előnye is megvan, hogy válogathatsz, például a 3 éves HTC One S-edre tehetsz új, 5.0.2-es gyári androidot, olyat, ami a Google Nexus telefonokon van, HTC Sense nélkül, vagy persze akár az új Sense felületet, amit hivatalosan ki sem adtak már rá.

Bonyolultnak tűnik, de hidd el, nem az.

xdadevelopers.com egy mindenes oldal ehhez.

2015. okt. 28. 22:47
 5/15 anonim ***** válasza:
Mit értesz lassulás alatt?
2015. okt. 28. 23:14
 6/15 anonim ***** válasza:

Hát nem igazán értem ezt a lassulás dolgot.

Sem az asztali Windows sem az Android nem lassul idővel. Legalább is nálam nincs ilyen. Androidom igaz most nincs, csak Windows Phohne, de volt. Gépen a megjelenés óta nem volt újra rakva a Windows és naprakész mindig. Amit tudsz tenni igazából csak annyi, hogy törlöld a gyorsítótárat. Aminek megint nincs sok értelme ha csak nem hely hiánnyal küszködsz.

Ezt a lassulás dolog inkább hardver miatt van. Nekem érdekes sem a PC sem a telefonjaim nem lassúak. Miért? Talán mert jó SW+HW kombót használok. Gépen Windows 8.1 van telefonon meg úgye megint ez. :D Androidom Jelly Bean volt az ultolso. Valószínűleg szar telefonokkal és ROM-okkal találkoztál eddig még csak. Nekem a Nexus és a Huawei-men is jó szoftver volt. Pedig utobbiban 512MB ram volt, két maggal. De még is teljesen használható volt és nem lassult.

2015. okt. 29. 00:57
 7/15 anonim ***** válasza:
23%

A legrosszabb dolog amit tehetsz az pedig az amit a 80%-os úr tanácsolt neked. :)

Könnyen fél téglát lehet a telefonból varázsolni és már sikeres root jog megszerzése után is elfordulthatnak csúnya dolgok. Mint pl nem fog működni a vaku. Ez pedig csak egy root-olás. Főzött rom-omal játszani megint csak a telefon nem megfelelő működését lehet előidézni. Persze lehet, hogy sikerül és kapsz egy herélt rom-ot ami az ASOP droidtól és a gyártói romok stabilitásától messze-messze elmarad! :)

Olyan egyszerű a dolog helyes menete. Nem kell többet attól a gyártótól telefont venni aki nem tud rom-ot csinálni.

2015. okt. 29. 01:05
 8/15 anonim ***** válasza:
Android 4.4.2 van a telefonomon, és semmi lassulás , még egyszer sem fagyott 1 év alatt, tökéletes, gyors, sőt sokkal gyorsabb mint más, nagyobb kategóriás telefonok az ismerőseim körében.
2015. okt. 29. 07:38
 9/15 anonim ***** válasza:
45%

A hetediknek mondanám: nem ma kezdtem ezzel foglalkozni, a rootolást ha jól csinálod, semmilyen veszélyt nem hordoz magában. Főzött romokkal meg az a helyzet, hogy van tényleg, amelyik nem stabil, és vannak bajai (nem működnek egyes funkciók, stb), de vannak, amik meg nagyon is stabilak.

Ha így tudod, miről van szó, akkor gondolom tisztában vagy azzal is, hogy 'féltéglát' ma már csak akkor csinálsz a telefonodból, ha direkt cseszed szét. Az új Recoveryk, pl. a TWRP, már tud olyat, hogy ha például nincs MicroSD slot a telefonodban, és véletlenül mindent letöröltél oprendszerrel együtt a telefonodról, ún. ADB Sideload módban a gépről akkor is tudsz új telepítő zipet másolni rá. Tehát nem, nem lesz a telefonod használhatatlan. Számtalan telefonnal dolgoztam már, volt, amelyikkel egy pillanatig kétségbe estem, de még nem fordult elő soha, hogy kis gondolkodás után ne tudtam volna tökéletesre megcsinálni.

Példát hozok fel. Van nekem egy HTC One X-em. Nem adtak rá ki még csak Sense 5-öt sem, le vagyok ragadva a 2012-es Sense 4 felületnél. Pontosabban, le lennék. Felraktam rá egy romot, a CyanogenMod 12-t, ami a legújabb android gyakorlatilag. Stabil, minden működik, tökéletesen. (Mellesleg a CyanogenMod nagyon nagyon sok eszközhöz elérhető, és eddig minden telefonon nagyon jó volt, amin próbáltam).

Csak óvatosnak kell lenni.

Ja, és egy fontos dolgot kihagytam. Kiüti a garanciát, tehát ha még garis a telefonod, akkor ne csinálj vele semmit.

2015. okt. 29. 10:10
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem egy ésszel karbantartott android/windows sosem lesz lassú. Az tény, hogy idővel elavul maga a hardver, és a rendszer, alkalmazások igénye megnő, ez okozhat lassulást.

"A legrosszabb dolog amit tehetsz az pedig az amit a 80%-os úr tanácsolt neked. :)"

Baromság...sok romot, főleg Cyanogenmod romokat kifejezetten hozzá értő emberek csinálnak, akik nem rakják tele minden szarral, a stabil és gyors működésre mennek.

"Könnyen fél téglát lehet a telefonból varázsolni és már sikeres root jog megszerzése után is előfordulthatnak csúnya dolgok. Mint pl nem fog működni a vaku."

Ha ésszel csinálja, utánanézve, előkészülve, akkor nem lesz gond a telefonnal. Csak ugye sok vérpisti és nélkül esik neki a rendszernek aztán ha elsőre nem megy akkor már kétségbeesetten sír.

"Mint pl nem fog működni a vaku. Ez pedig csak egy root-olás."

Root jog miatt nem fog elromlani a telefon funkciója, azzal csak teljes körű jogot kapsz a rendszerhez...Az ersze onnantól a felhasználón áll, mit barmol el.

"Persze lehet, hogy sikerül és kapsz egy herélt rom-ot ami az ASOP droidtól és a gyártói romok stabilitásától messze-messze elmarad! :)"

Ugyan már...Eddigi telefonjaimon mind CM alapú rendszer volt, messze stabilabb volt még a gyári rendszernél is. Az sem mindegy, hogy pl a Sony telefonoknál 1-2 évig vannak javítgatások, aztán szarnak is bele a támogatásba, a CM romoknál meg ha kell napont, hetente jön frissítés a rendszerhez. Bele lehet nyúlni hibákba, de ezeket általában gyorsan javítják is.

"Nem kell többet attól a gyártótól telefont venni aki nem tud rom-ot csinálni."

Ez megint csak baromság...egy új terméket sosem tudsz megítélni az előzőek alapján, olyan mintha azt mondanád, hogy Nokiát veszel, mert a 3310-es jó volt...

2015. okt. 29. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!