Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Microsoft Lumia 640 vagy...

Microsoft Lumia 640 vagy Vodafone Smart Prime?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. A véleményeteket szeretném kérni. Telefon vásárlás előtt vagyok és nem igazán tudok dönteni a két telefon közöl. A egyik ami tetszik az a Microsoft Lumia 640 a másik amit kinéztem a Vodafone Smart Prime. Melyiket érdemes megvenni? Válaszotokat és segítségeteket köszönöm.
2015. okt. 28. 16:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Lumia 640! :)

Nekem is ilyen van. Mire lennél kíváncsi?

2015. okt. 29. 01:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Üdv.

Jobb mint az android?

Kifagy e a telefon?

Megbántad hogy megvetted?

Válaszodat köszönöm.

2015. okt. 29. 11:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Üdv! :)

Én már régebben szerettem volna magamnak egy Windows Phone-t, sok jót hallottam róla és ezt mind-mind be is váltotta. Most hosszasabb használat után én ott tartok, hogy az elkövetkezendő mobiljaim is Windows Phone-ok lesznek. Androidot már nem vennék. De azt, hogy jobb e, nem lehet kijelenti. Mert a jobbság relatív és felhasználás és felhasználó is más-más.

Nekem tetszik a csempés felület és a megbarátkozás is hamar ment mivel már az asztali Windows-omban is megtalálható ez a modern, csempés menü. Ami testre szabható telefonon is! A rendszer baromi gyors. A menük közti váltás, böngészés nem áll meg egy pillanatra sem. Rengetek alkalmazás, játék van rá az alkalmazásboltban, sőt többnyire ami androidon megtalálható azt meg fogod Windows Phone-ra is találni, ugyanazzal a névvel és fejlesztőjével. Persze ilyen mint a vibrátor vagy fing alkalmazás nincs WP-re. Úgyhogy ha ezek miatt vennél telefont akkor inkább androidosat vegyél. :D

A telefon pedig rendben van hardveresen is.

4 mag, 1GB ram, 8GB tárhely. 5"-os IPS, HD, gorilla glass 3 kijelző. Ez több mint elég Windows Phone rendszerhez. Nem fog lefagyni és ramjától adódóan nem fog kilépkedni sehonnan.

Egész szép képeket lehet készíteni. Ezt egy 8Mpixel kamera és vakú biztosítja. Ami FULLHD-ben (1080P) vesz fel videót. Tehát gépen is szép minőséget veszel fel.

Saját készítésű kép: [link]

Első kamerája is van, ez ugyan csak 1Mpixeles, viszont HD-ben (720P) vesz fel videót.

2500 milliamperórás akkumulátora még masszív használattal is kibír egy napot.

A telefonálás és a mikrofon kiváló minőségű, zaj mentes.

A dizájnja nekem tetszik, de vettem rá egy neon zöld szilikon tokot (1500FT), hogy ne koszolódjon és legyen zseb kopott. A szilikon tok (nem flip!) szerintem különösen jól áll a Lumiákon. Add nekik egy plusz jobb dizájnt.

A dobozban a töltőn kívül semmire se számíts. Nincs benne sem Headset, sem USB kábel, sem Micro SD kártya. Ezeket neked kell beszerezned. Micro SD-ből nem érdemes C4-est venni. Ez a Class szám. Annál gyorsabb, minél nagyobb a Class utáni szám.

Bár semmi fizikai extrát nem tartalmaz a doboz, de kapsz a rendszerrel ingyen OneDirve felhő tárhelyet és egy éves Mobil Microsoft Office-t. Aminek ha meg kellene venni igen csak borsos ára lenne. :)

Először tuti fura lesz neked is. Nekem is az volt, de párnap múlva rájössz mindenre és meg is szereted majd.

De adtam már olyan munkatársam kezébe akinek sokkal drágább telefonja van (androidos) és azt mondta ezzel még írni is jobb és igaza is van! :) Majd ezt meglátod.

Van pár hülyesége a rendszernek. De ha elakadnál, itt a GYK esetleg az olyan ismerősök akinek volt már és segítséget bármikor könnyen kapsz.

A Microsoft még egy nagyon jó tulajdonsága, hogy hosszú támogatási időt ad. PL a Windows Phone 10-et is megkapja majd a Lumia 640.

Ennek a Vodás készüléknek is jó képességű hardvere van. De ilyen telefont én nem vennék. Amit mobilhálózat szolgáltató "készít" abban nincs köszönet. Rendszerint ezek Alcatel vagy más gyártó telefonjai át matricázva. Amivel még nem is lenne baj, de az operációs rendszer... és most nem is az Androiddal van baj, mert az is egy nagyon jó mobil OS, hanem ezekről a Voda/Alcatel ROM-okról.... Egy az, hogy frissítésre nem nagyon lehet számítani, a másik meg az, hogy tele hibával és felesleges alkalmazásokkal csinálják. Ami miatt lassú, fagy és "bug-zik".

Az android amit a Google csinál a Nexusokhoz azok a jó androidok! Az az igazi android! Amit a külső gyártók csinálgatnak az sokszor komédia. De gyártók is tudnak jót csinálni, pl: a Huawei, Sony. Androidos telefonból igen csak meg kell gondolni mit vesz az ember ha nem akar vele szívni. MÉG AKKOR IS HA A TELEFON MAGA, EGY ERŐS HARDVERŰ MOBIL.

2015. okt. 30. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!