Mik a hátrányai és előnyei a nem levehető hátlapnak?
A mostani telefonom megvan már majdnem 5 éve. Nagyon sokszor előfordult, hogy lefagyott, vagy egyszerűen csak elkezdett bolondozni. Olyankor csak levettem a hátulját, kivettem az akksit, és bekapcsoltam. Utána minden ment vele rendesen, mint előtte :)
Most telefonvásárlás előtt vagyok. Néztem sok telefont (nem lényeg, hogy mit tud), és feltűnt, hogy elég soknak nem levehető a hátlapja. Mit gondoltok az előnyökről és hátrányokról?
"A mostani telefonom megvan már majdnem 5 éve. Nagyon sokszor előfordult, hogy lefagyott, vagy egyszerűen csak elkezdett bolondozni. Olyankor csak levettem a hátulját, kivettem az akksit, és bekapcsoltam."
Ilyenkor elég hosszan nyomni a bekapcsoló gombot és újraindul.
Egyik hátrány, hogy nem lehet egyszerűen kipattintani a helyéről az akkut.
Ezek a telefonok már nem bírják 5 évig....
Előbb döglik meg a telefon, mint az akksija.
Előny:
- Így lehet kompaktabb, erősebb a telefon.
- Ha elejted nem hullik szét darabjaira, nekem régi telefonoknál tuti repült az aksi is, és nem feltétlenül tesz jót neki 5 méter kacsázás a betonon.
- Lefagyásra van gomb kombináció, így nem kopik a hátlap a sok le-fel rakástól.
Hátrány:
- Gond esetén macerásabb, bár nem lehetetlen az akku csere. Mondjuk erre van a garancia, régi telefonoknál meg 1000-ből 1 ember fog szarakodni az akku cseréjével.
A mai telefon akkuk vannak olyan szinten megbízhatóak, mint az összes többi hardver, képernyőt, processzort, gpu-t sem cserélgetsz benne minden nap. Még csak azt sem lehet mondani, hogy a telefon ne bírná 5 évig, bírni bírja, csak technikailag elavult lesz.
Köszönöm szépen a válaszod K.H.! :)
Tehát akkor van egy bizonyos gomb kombináció az újraindításra? Ez mindegyiknél más, vagy általában ugyan az? Esetleg amelyik telefonét tudod, leírod, vagy elküldöd link formájában? Megköszönném! :)
Komment Huszár mindent elmondott...talán egy picit hozzáadnék..
nálunk is szinte egszerre érett meg a gondolat, hogy új, csúcsgépeket vegyünk..pénz megvolt, irány a bolt..
mondanom sem kell, olyanokat vettünk, melyeknek nem lehet levenni a hátulját..(Sony, LG)viszont atomerős az akksijuk..
már több mint egy éve megvannak, nem lassulnak, nem merül gyorsabban az akksi, tehát no problem..
jó, azt nem tagadom, hogy a három teló 330e ft volt, tehát húzós...
ha mégis baj lenne bármlyikkel, akkor a szervíz leveszi a hátulját(kulturáltan, gyári előírás szerint) javít, cserél...aztán visszaragaszt..
régen a zsiguliban pik-pak szélvédőt cseréltünk..ma? ragasztva van minden jobb autóban a szélvédő, úgyhogy szervíz..
ilyen az új világ..
ja...ne törődj a hátlappal..a gép legyen baromi jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!