Mi ér annyit az Iphoneban?
Elgondolkodhatsz, hogy mit fizetsz ki egy telefonban:
8 magos CPU-t, 3 GB RAM-ot, stb - t vagy egy gyümölcsöt a hátulján :)
Na jó, állítólag strapabíróbbak, és stabilabb az iOS, mint egy Android, de szerintem attól még nem ér annyit amennyiért árulják
Főleg ez a 6-os széria, ha ránézek, hát nekem fujj, kiálló kamera 2015 - ben na neeeee
"Mi ér annyit az Iphoneban?"
Az életérzés.
"Egyáltalán ki tudja megengedni magának?"
Bárki megveheti részletre, nincs IQ határhoz kötve.
A minőséget fizeted meg.
- Tökmindegy melyik országban veszed, a garanciát bárhol tudod érvényesíteni.
- Az iOS ezerszer jobban van optimalizálva, mint az Android. Pl. az iPhone 2 magos processzora jobb teljesítményt nyújt, mint a 8 magos Androidos szutykok.
- Az App Store-ban ellenőrzik az alkalmazásokat, nem úgy, mint a Google Play-en. Így nagyon minimális az esélye, hogy vírusos/kárttevő alkalmazást installálsz.
- Sokkal letisztultabb, egyszerűbben kezelhető. (Ezzel nem azt mondom, hogy az Android bonyolult, csak akinek pl. az első okostelefonja iPhone, annak sokkal egyszerűbb lesz megszokni, mint egy Androidos telót.)
- Népszerűsége miatt sokkal több kiegészítőt gyártanak hozzá.
- Az iPhone-oknak van a legjobb kamerája.
- Sokáig támogatottak. Pl. az iPhone 4S 2011-ben jelent meg, és megkapta a legújabb (iOS 9) frissítést. Egy Androidos telefonra max 2 évig jönnek frissítések.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
"Egyáltalán ki tudja megengedni magának?"
Elég sokan, pl. ha végigsétálsz Bp belvárosában kb minden 5. ember kezében iPhone-t látsz. A sulimban meg kb minden 2. embernek iPhone-ja van.
"Az iOS ezerszer jobban van optimalizálva, mint az Android. Pl. az iPhone 2 magos processzora jobb teljesítményt nyújt, mint a 8 magos Androidos szutykok"
Hát ez azért erős túlzás volt.
"Az iPhone-oknak van a legjobb kamerája"
Ez nem pont így van. Lumiák minden téren verik kamerában akármelyik gyártót.
"Sokkal letisztultabb, egyszerűbben kezelhető. (Ezzel nem azt mondom, hogy az Android bonyolult, csak akinek pl. az első okostelefonja iPhone, annak sokkal egyszerűbb lesz megszokni, mint egy Androidos telót.)"
Ez mondjuk igaz. De szerintem ez első sorban hátrány. Nincsen kezdő képernyő + widget. Egyébként androidra is vannak nagyon alap, letisztúlt launcher, akinek az eredeti bonyolúlt.
A többi az igaz amit írtál. Bár azt nem mondanám hogy minőség. Haverom iphone 4S-e már volt 2x szervízben, pedig csak 2 hónappal idősebb mint az én !Alcatel!-em! valamint egyik lány ismerősömé is volt egyszer, az is 4S pedig az még fiatalabb is. Valamint a töltő kábel mindegyik félnél elég hamar megtört, letört stb. 4 haverom van iPhone-val. Mindegyik töltője már volt legalább 1x cserélve.
Hardvertől független, stabil és gyors az iOS - oké, az rendben van! Na de a Windows Phone-ra is ugyanez jellemző, mégse kerül ennyibe, szóval ez abszolút nem mérvadó indok! Hardveresen se más a helyzet: processzor, ram, kijelző, kamera - típustól függően mondjuk elég széles árfekvésben, de akkor is 30-70 ezer Ft között lenne reálisan, ha egy Androidos telefonhoz hasonlítjuk!
A lényeg nem titok: a márka! Bár valójában nem nagyobb márka az Apple se, mint más ismert nagy márkák, például a Samsung, Sony, LG, Nokia/Microsoft, satöbbi..., csak valakik nagyon istenítik, és ez üt ki az árban! Nem tudom, hogy maga az Apple tartja-e magát ilyen nagyra, vagy az importőrök, de míg más hasonlóan nagy márkáknál 30, addig az Apple-nél irreálisan magas 70%-ban kell a márkanevet megfizetni! Tehát ha veszel egy Apple terméket, annak az árnak majdnem 3/4 részben a márkanevet fizeted meg, és csak a maradékban magát a terméket, legyen az iPhone, iPad, vagy akármi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!