Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia/Microsoft Lumia 930-at...

Nokia/Microsoft Lumia 930-at érdemes lecserélni iPhone 6-ra?

Figyelt kérdés

Tavaly hosszas gondolkodás és több ember megkérdezése után,arra jutottam,hogy régi androidos telefonomat lecserélem egy Windows-t futtató Lumia 930-ra,amit félig-meddig nem is bántam meg,hiszem a kamerája az iszonyatosan jó,illetve maga a Windows is úgy tűnik eléggé stabilul fut rajta. DE ami aggaszt az a brutális alkalmazás hiány,olyan alapvető alkalmazások hiányoznak róla ami már szinte több mint szégyen. Tehát van egy felső kategóriás telefonom amit alig tudok kihasználni,mert szinte egyik olyan alkalmazás sincs rá amit használok más androidos vagy iOS-es eszközön és valószínűleg jó darabig nem is lesz rá, iPhone-ra meg szinte már köztudott,hogy ha kitalálnak egy alkalmazást,akkor iOS az első amire megjelenik és ez számomra hatalmas pozitívum, meg persze a rendszer masszív stabilitása se elfelejtendő.

Kérdésem így az lenne,hogy amint lesz lehetőségem rá lecseréljem egy iPhone-ra,vagy most,hogy hamarosan érkezik a Windows 10 mobile, az megváltoztat mindent és fel tud zárkózni a Lumia 930 és magam a Windows rendszer is?

Köszönöm,ha valaki értelmes választ tud adni.

2015. szept. 16. 11:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

# 8/10 :

Köszönöm az ajánlott appokat,6tag valóban sokkal jobb mint az az instagram beta,Audiocloud se olyan rossz,jobb mint a semmi.

# 9/10:

Ez sajnos pontosan így van,ha ez nem fog változni a Win 10 mobile-al se,akkor lesznek igazán nagy bajok.

Tankcsara:

Félig meddig értem csak amiket írtál,

"Ha nem akarsz 4K-S videókat nézegetni" - Szerintem te arra gondoltál,hogy ha nem akarok 4K-s videókat felvenni,mivel arra képes a Lumia 930,de megjeleníteni nem,mivel "csak" FULL HD-s a kijelzője,tehát ígyse-úgyse tudok megnézni egy 4k-s videót.

"Ha nem akarsz offline navigációt az egész világra, "- Ezt értem és egyet is értek vele,ez valóban egy hatalmas pozitívum akárhogy is nézzük.

"Ha nem akarsz 500 MB-os videót elküldeni email-en." - Eddig se akartam ilyet és valószínűleg a jövőben se hiányozna.

"Ha nem akarsz megismerni egy olyan rendszert behálózza az egész világot és napról-napra újul és frissül... " - Ez a kijelentés elsősorban az iOS rendszerre igaz, aztán ezt a követi az Android,de az MS nagyon messze van még ettől. Talán egy év múlva már kezdhetünk beszélni ilyenekről,de az még nem most lesz. "

2015. szept. 17. 10:32
 12/16 akoslaszlo ***** válasza:
Ár érték arányban a 930-as a jobb, de ha Neked a megjelenés alapján az iphon a nyerő akkor ne gondolkozz és akkor sem, ha képes leszel a lumia árának a 3-4 szeresét kifizetni. Egyébként nekem a Nokia megjelenése legalább annyira tetszik. A megjelenítését meg ne is vessük össze. De hát sztem e specifikációt ismered.Nekem 930-asom van és annyival nem jobb az IOS, mint amannyivel drágább. Megmarad egy csomó pénzed és nem fogod megbánni, bár én már inkább a 950-re gyüjtenék, de komolyan!!! Üdv., sok szerencsét;
2015. szept. 17. 13:46
 13/16 anonim ***** válasza:
Nokia/ here maps már van ios és android platformra is. Engem csak az alkalmazások hiánya, vagy a meglévők minősége zavar. Hátha jobb lesz valamikor.
2015. szept. 24. 07:25
 14/16 A kérdező kommentje:

akoslaszlo:

Ha csak a hardvert nézzük,akkor valóban ár/érték arányban sokkal jobb a 930-as, a megjelenéssel nincs baj,sőt szerintem is remek a 930-é,olyan jó férfias kialakítású,persze az iPhone se szégyenkezhet,nekem a megjelenés az csak harmad rangú dolog,sokkal fontosabb a rajta futó rendszer és a hardver harmóniája és az iPhone-ok ebben világelsők.

3-4 szeres ár azért sok lenne,főleg ha 100-150 ezer közötti árral számolunk,de 2-3 szeres az sajnos reális és én is nagyon soknak tartom ezt egy "egyszerű" telefonért,de hát ez van.

Az iOS-es egy valamiben jobb,az pedig a népszerűsége,ami a fejlesztőknél is megvan és ez mind a rendszeren mind az alkalmazásokon meglátszik.

950-ről hallottam már ezt-azt,de nem hinném,hogy arra váltanám le a meglévőt,annyira azért nem tudtam megszeretni egyenlőre a Windows mobile-t.

Köszönöm a választ. Üdv.

RockN:

Valóban a Here maps már kilépett a beta-ból és már teljesben elérhető iOS-re és Androidra is,tehát ezzel már nem tudja csalogatni az ügyfeleket az MS.

Engem is leginkább alkalmazások zavarnak,de talán hamarosan a Windows 10 mobile ezt orvosolni fogja.

2015. szept. 25. 11:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Én meg várnám Windows 10-et
2015. okt. 6. 15:16
 16/16 nemtökmindeggy válasza:
A 950 az egy vadállat telefon lesz. De viszont az is draga,sima 950 az 200 korul,es a 950xl meg 250... Az azert soknak tartom. De viszont tenyleg komoly kis készülék,én nekem most 930am van 100%-ban meg vagyok vele elégedve. Es nagyon szeretem,sose fagyot sose akadozott,semmi problémám nem volt vele,ez előtt egy 1020-am volt,ami meg most is meg van,hat arra se panaszkodnek :) ameg nem használok mas rendszert amin olyan alkalmazások vannak mint androidon,vagy a az iphone-on akkor azokat nem fogom hiányolni :) mert windowson is van,csak csak lehet mas neven,sajat fejlesztés...mint a lumia camera. Es nen a Facebook,meg ilyenekre gondoltam most.
2015. okt. 29. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!