Mi a különbség a SanDisk MicroSDHC Ultra, Extreme, Extreme Plus és Extreme Pro között? A nevükön kívül.
A telefonomba szeretnék 32 gigás kártyát. nekem eddig legjobban a SanDisk vált be. De van belőle millióféle. :S Bár gondolom a többi gyártóéból is.
Ultra:
Extreme:
Extreme Plus:
Extreme Pro:
Mindegyik Class 10-es, mindegyik UHS-I. A nevüket leszámítva van különbség? Jobb egyik a másiknál teljesítményben vagy akármi másban?
Oké, persze, írnak ilyeneket az Extreme kártyákhoz, hogy hőálló, vízálló, ütésálló, meg mit tudom én. Illetve az Ultrához 30 MB/s-t írnak, az Extreme-hez 45 MB/s-t, a Plushoz és a Prohoz pedig 80-95 MB/s sebességeket.
De a gyakorlatban ennek az egésznek van jelentősége? Mennyire lehet észrevenni, hogy 30 MB/s vagy 95 MB/s sebességű egy kártya?
Csak felsoroltam, ami a leírásukban található. :) De a gyakorlati jelentőségét nem tudom. Azért is kérdeztem meg, hogy van-e gyakorlati jelentősége, mert többen mondták már, illetve több helyen olvastam/hallottam, hogy tökmindegy, hogy melyiket veszem meg, igazából ezek a fantázianevek nem sokat jelentenek.
Tehát ha megveszem a sima MicroSD Ultrát, ami nem víz/csepp/hőálló és 30 MB/s sebességű, akkor ugyanott lennék, mintha valamelyik Extreme-t venném meg, ami víz/csepp/ütés/hőálló és állítólag 80-90 MB/s sebességű /és állítólag ilyen 10-20 MB/s-t garantálnak csak a gyártók.../. Legalábbis sok embertől hallottam már, hogy a használat során nem igazán lehet észrevenni, hogy én most Ultrát vagy Extreme Pro-t használok...
van különbség a kártyák tényleges írási/olvasási sebessége között,sokszor elég nagy ez a különbség.amit kinéztél Sandisk-karikat azok egyértelműen a jobbak közé tartoznak,nem fogsz rosszul járni velük.
Volt egy SanDisk Extreme kártyám, 60 MB/s sebességgel, viszont az Evolve médialejátszóm nem ismerte fel. Hozzákötöttem a lejátszóhoz USB-vel a telómat és csak a telóm belső tárhelyét ismerte fel, a benne lévő Micro SDHC-t nem...
Ezt a kártyát ellopták, viszont van tartalékban egy szintén SanDisk Ultra, és azt már felismerte. Bár arra meg nem tudom, hogy lehet-e felvenni 1080p videót...
Szóval a lényeg: azért is vagyok ilyen bizonytalan ezekkel a nevekkel kapcsolatban, mert olyan kártyát szeretnék, amit fel is ismer a lejátszó és amire 1080p videót is lehet venni.
Miért nem próbálod ki?
Szedj le egy 1080p videót és kátszasd le az eszközöddel
Ha megy akkor oké, ha nem megy akkor nem oké :)
Amúgy nekem egy "alap" SanDisk CLASS6 - osom van, semmi extrával, 2012-ben vettem, és azóta működik
FULL-HD videó is van rajta, (vagyis csak volt :P ) és egy Lenovo S6000 tablettel gond nélkül le bírtam ezeket is játszani
THNX!
Lehet, hogy akkor nem csinálok nagy ügyet tovább ebből a kártyakérdésből. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!