Van új funkció az Android 5-ben, ami a 4-ben nem volt?
Van valamilyen HASZNOS új funkció a Lollipoppban, ami nem volt a 4.4.2-ben?
A netes összehasonlító videók többsége a következő 2 dologról szó:
- új látványelemek
- tesztek futtatása (benchmark, stb.), ahol az 5-ös Android kevesebb pontot ér el, kevesebb a szabad memória, hamarabb merül az akksi, jobban melegszik, stb.
Érdemes frissíteni 5-re egyháltalán, csak a tudat miatt, hogy újabb (de "rosszabb") rendszerem van?
Köszi!
21/L
Szerintem lehet azt mondani hogy csak a tudat. Én 4.3-as Xperia gyári rendszert frissítettem 5.0.2-es Cyanogenmodra. Mondjuk alapvető funkcióiban szerintem már a 2.3.7-es android és a rajta alapuló CM7 is ugyanolyan használható volt mint a mostaniak.
Viszont azt sem mondanám hogy "rosszabb", nekem még sosem volt gond a memóriával, 1GB eddig elég volt mindenre (igaz nem is futtatok egyszerre 150 appot). Az "kevesebb szabad memória" is csalóka, mert attól hogy többet foglal le a rendszer, szükség esetén át tudja adni a területet az alkalmazásoknak, hasonlóan mint a windows rendszerben.
Extra melegedést, vagy akksi üzemidő csökkenést sem tapasztaltam, ha nyomkodom akkor rendszertől függetlenül merül a telóm mint az állat, ha meg nem, akkor 2 napot is kihúz készenlétben.
Ja meg amit hozzátennék, hogy eléggé gyártó függő is a rendszer viselkedése, nekem pl Xperia T-m van, és a gyári 4.3-as rendszerben is akadtak bugok, hibák (ráadásul tojnak is rá, mert 3 éves telefon).
Én megnézném fórumokon, videókon hogy teljesít az adott telefonon az 5-ös rendszer, és az alapján frissítenék, de ha marad a 4+, akkor sem dől össze a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!