Mobiloknál az előlapi kamera mindig rosszabb minőségű, mint a hátlapi?
Tény, hogy kisebb felbontású, mint a hátlapi, de minőségre nem általánosítanám, például a Huawei P7-esemé előlapi kamerához mérten nem csak nagy felbontású (8 MP), de minőségre is tűéles képeket csinál, max. utána belenagyítva szemcsés, és csak kis mértékben, de ez a legtöbb hátlapi kameránál is normálisnak mondható!
Szóval inkább csak neked sikerült rosszabbakat kifognod.
Hát... Sajnos ezzel nem foglalkoztam, mikor vettem, mindent átnéztem, csak az előlapi kamera minősége nem jutott eszembe. Ha ez tönkremegy, valószínűleg iPhone-ra cserélem, azoknál csak jobban megcsinálják, ha jól olvastam, annál is van 8 mp-es. Bár a Huawei-n is már gondolkodtam.
Ez az LG-m 1,2-es, nem azt mondom, hogy borzalmas a kép, de kétségtelen, hogy a 8-as hátlapi jóval élesebbet ad.
Mondjuk nem értem, miért nem tudják a gyártók egyformára a kettőt, ha már beleteszik. Ismerőseimnél is látom, hogy az előlapit legalább olyan gyakran használják, mint a hátlapit.
HTC Desire Eye - talán az egyetlen telefon, amelyiknek elöl-hátul egyforma a kamera felbontása, mindkettő 13 MP, és ezzel tartja a rekordot az előlapi kamerák felbontásában! Abból is a legnagyobb a pontos felbontást nézve! (4208x3120 pixel).
De amúgy a kamera felbontása nincs teljesen összefüggésben a képminőséggel, az inkább a kép méretét határozza meg, a minőségért az autofókusz felel. Ráadásul ebben is szuper, a legtöbb előlapi kamera ugyanis fixfókuszos, vagyis nem lehet élességet állítani előlapi kameránál, de ennél igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!