Galaxy s4 led visszajelző bekapcsolása?
Nem a bal hanem a jobb oldali pirosan vilagito ledet hogyan lehet bekapcsolni?
Ami a mozgas erzekelő mellett van!?
De sok videón látom,hogy a belső szenzor a telefon hasznalata kozben villog pirosan...
Az miért van?
Jó kérdés, már épp akartam is kiegészíteni az első válaszomat.
Azért látod a videón pirosan villogni a proximity szenzort, azaz a közelségérzékelőt, mert infravörös fénnyel működik. Infravörös fényt bocsájt ki, annak a visszaverődése által érzékeli, hogy közel van-e hozzá az arcod.
A kamerák érzékelője látja az infravörös fényt (ezért látszik a videóban), a szemed viszont nem látja.
Próbáld ki otthon, érdekes kísérlet: kapcsold be a telefonod kameráját, figyeld az élőképet, fogj meg otthon egy infravörös tévétávirányítót, fordítsd szembe magaddal, és nyomkodd a gombjait. A telefonkamera élőképén látni fogod az infravörös LED felvillanásait, míg szabad szemmel nem.
Értem!kőszönöm a segitseget!:)
De meg lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem.
A samsung telefonoknak ugye van egy olyan funkcio amit tarcsazoba beirt *#0*# "kóddal" lehet előhozni és itt az egyik funkcioval szabadszemmel is lathato a villogása. Ez miért van?
Nem hiszem, hogy lenne ilyen. Nagy valószínűséggel a proximity szenzor LED-je egyáltalán nem képes működni a látható frekvenciatartományban.
De azért most a jedvedért végignyomogattam a teszteket, és nem találtam ilyen jelenséget.
Barcode emulator teszt amin lehet latni ha sötétben vagy gyenge fénynél vagy.
Biztos hogy villog és pirosan:)
Nem, nem csinál ilyet. Kipróbáltam teljes sötétségben is.
Infravörös kódküldéskor a beépített (keretben jobb fönt) infraled sugároz a nem látható tartományban, plusz a bal oldali visszajelző LED villog kéken, jelezve a folyamatot.
Ezt legfeljebb megint csak egy videón láthattad, nem szabad szemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!