Az miért van, hogy a Vodafonnál sokkal drágább az Iphone6, mint ha boltból venném függetlenül?
Az van, hogy szerettem volna lecserélni az Iphone4 telefonomat a 6-ra és bementem a szolgáltatóhoz, de elég rendesen meglepődtem.
Természetesen 2 éves szerződéshosszabbítással, készpénzre szerettem volna a telefont elhozni, viszont legnagyobb megdöbbenésemre drágább lenne így, mint ha egy független telefont vennék x boltban.
Tudni kell, hogy már 10 éve vagyok előfizetőjük, 2 db előfizetéssel és éves szinten 250-300.000 Ft-ot hagyok náluk.
Azt nem gondoltam, hogy ingyen adják, de azért arra számítottam, hogy a bolti ár fele-háromnegyede kb.
Normálisak ezek??
Más szolgáltatónál ez hogy van? Azt tudom, hogy külföldi ismerőseimhez, ha szerződést hosszabbítanak, ingyen vagy 1 euróért dobálják hozzá az Iphon-okat.
Úgyhogy erősen elgondolkoztam a szolgáltató váltáson.
De ez miért éri így meg nekik? És ki az a hülye, aki ezek után ahelyett, hogy hosszabbítás nélkül, inkább megvesz egy független telefont olcsóbban, mégis inkább hosszabbít és megveszi drágábban??
Nézd, megbízható bolt, garancia tartozék, stb.
Így hasonlítottam össze.
Ja, és nem a részletfizetésről beszélek, ahol a 200e telefonra közel 300-at kellene visszafizetni. Az még durvább!
Hanem arról, hogy kp-ra kifizetem ott rögtön.
Tisztázzunk valamit, hülye nem vagyok, nyilván nem a 16 gigásat hasonlítom össze a 64-essel.
Tehát a kérdés nem az, hogy ez tényleg így van-e, mert ez tény, hanem az, hogy mi a buli ebben a Vodafonnak?
Utolsó, te tényleg nem érted??
Adott egy szolgáltató, akinek logikusan az (lenne) az érdeke, hogy az ügyfele 2 évente hosszabbítgassa a szerződését és ne menjen át más szolgáltatóhoz.
Ehhez nyilván olyan készülék ajánlatot kellene adnia, hogy nekem megérje még +2 évre aláírni. Mert különben miért is kellene még 2 évre aláírnom??
De, ha egyszer megkapom ugyanazt a telefont (ugyanúgy garival, stb.) mindenféle kötelezettség nélkül, ráadásul kártyafüggetlenül, akkor hülye lennék a vodánál aláírni, ráadásul úgy, hogy még drágábban is adja a telefont.
Neki a legolcsóbb piaci árnak még alá kellene bemennie, hiszen neki nem az a buli, hogy egy telefon készüléket ad el és azon van 10-20.000 Ft haszna, hanem az, hogy mondjuk 2 év alatt otthagyok 5-600.000 Ft-ot telefonszámlára. Nem???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!