Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért olyan drága az iPhone?...

Miért olyan drága az iPhone? Mi benne a jó?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ez nem egy vitaszító kérdés.

Az ismerőseim közül egyre többen vesznek iPhonet. Tudtam, hogy valami drága telefon, és státusszimbólum. Megnéztem az interneten a specifikációit és az én agyam nem érti:

Az iPhone 6nak 1800mAhos az aksija, 8 mp a kamerája, ha jól emlékszem. Egy negyedannyiba kerülő androidos telefon is tudja ezt. Jó tudom, iOs rendszer állítólag nagyon stabil, meg még más tulajdonságai is vannak a telefonnak, de egy kicsit drágább androidos telefon is képes minderre.

Valami kimaradt volna amitől jobb a telefon és megéri a pénzt?

(10 éves "asz ályfón a lekjop mer mé nem" kommentelők kíméljenek. :D ismétlem, nem szeretnék vitát. :)

2015. aug. 2. 14:01
1 2
 1/17 Tom Benko ***** válasza:
59%
Az iPhone-hoz jár a hozzáadott "bibibí"-hatás. Egyébként annyival nem jobb, amennyivel drágább, sőt, sok szempontból rosszabb is, mint az Android.
2015. aug. 2. 14:10
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
a márka nagyot dob rajta, plusz a programok erre jól vannak optimalizálva, ami az androidos ketyerékről nem feltétlenül mondható el. (nem mindegy, hogy egy programot 1-2 eszközre kell megírni amik nem sokban térnek el, vagy 100ra amik közt elég nagy különbség is lehet)
2015. aug. 2. 14:16
 3/17 anonim ***** válasza:
65%
Nem jobb, csak divat telefon, ezért veszik sokan, mert azt hiszik ez a menő. Ezért emelik meg az árát, mert a sok majom megveszi. Ugyan az mint autóknál a BMW. Nem jobb mint egy Honda vagy Opel, sőt... csak drágább, mert "menő"
2015. aug. 2. 14:17
 4/17 Tom Benko ***** válasza:
100%
@szabee666: Az Androidosoknál sincs az OS-ben akkora eltérés, legfeljebb a vasban.
2015. aug. 2. 14:18
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Nos én magam is iPhonenal rendelkezem. Elmondhatom magamról, hogy 3 féle operációs rendszerrel volt már dolgom (android, windows és ios). Tehát, nem vita ként, de számomra nagy megváltás volt az iPhone (5s) a Galaxy S4 után. Igen, sokkal stabilabb a rendszere és még sorolhatnám. Ha belegondolsz külföldön az emberek 90%-ának iPhoneja van, mert egyszerű a használata és az ott egy ilyen szabványtelefonnak számít. Ott csak a bátrabbak vesznek androidot, mert sajnos nagyon sok szemét tud rákerülni az sd kártyáról, ugyanez elmondható a windows-os telefonokról is. Most a sok dicsérgetés után jöhetnek a negatívumok. Hihetetlenül kicsi az iPhone (az 5s 4"), igaz az iPhone 6/6+ már jóval méretesebb példány, de az már nagyon nagy szerintem. Másrészt ott van az ára. Hihetetlenül sokba kerül itt Magyarországon a hatalmas nagy ÁFA miatt (27.5% tudomásom szerint). Meg persze nagyon negatívumnak tartom azt is, hogy a sok tini gyerek "hűűű ájfóóón az tök menő". Egyszer mondta az egyik ismerősöm, hogy egy dagibb és csúnyább sráccal egy szép lány azért jött össze, mert iPhoneja volt. Igen ez már nagyon gáz a mai társadalomban. Attól, hogy van egy telefonod nem leszel menőbb az csak egy tárgy. Na de a lényeghez visszatérve, ha valakinek elege van az Androidból és nem tetszik neki a Windows az vegyen iPhone-t, persze ha van rá pénze. Mondjuk egy használt, de jó állapotú 4s-t már van a piacon 30-35 ezer forintért, ami elég jó ár, ahhoz képest, hogy egy nagyon gyors telefonról van szó. Én is 4s-ről váltottam 5s-re és elmondhatom, hogy a 4s valami nagyon jó telefon (csak sajnos pici volt nekem 3.5"-ös kijelzőjével). DE felhívom mindenki figyelmét aki 4/4s között vacillál az sose vegyen sima iPhone 4-et, mert az nagyon lassú tud lenni.:)
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
ja és nekem egy sima alcatel OT 990em van, csak azért mondtam ezt mert én gondolkodás nélkül nem szoktam se dicsérni, se szidni valamit
 7/17 anonim ***** válasza:
83%
Mihez képest drága? Ne hasonlítsuk már össze mondjuk egy moto g-vel, mert nem egy kategória mind kamera mind funkcionalitás terén. Ma minden telefon (kivéve általában a Sony-k) 1 napos üzemidővel rendelkeznek. Ezt az iPhone 6 is jól hozza. Az a 8 mpx-es kamera hozza a 20mpx-es kamerák szintjét, sőt túl is tesz rajtuk a jó optikának, szenzornak köszönhetően. Nem a megapixel számít. Sebessége is jó, 1gb rammal hozza azt a szintet, mint amit a többiek 3-mal. Meg hol találsz olyan telefont ami minőségbe hozza ezt a szintet mind kinézetbe, mind anyaghasználazba. A processzora, grafikus vezérlője nagyon erős, bőven hozta a vele egy kategóriában levőek szintjét. Egy negyed ennyibe kerülő hol hoz ilyen teljesítményt? Az 5, 5s szintjét sem tudják a 40-100ezer közötti készükékek. A felső kategória tudja hozni csak ezt a szintet. És szerinted hány iPhone tulaj tudja, hogy mi van a készüléke belsejében? Ebben a kategóriában nem ez adja el a telefont.
2015. aug. 2. 14:23
 8/17 anonim ***** válasza:
25%
Az iPhone 6-ot egyszer raktam zsebre és ki is dobtam. xd
2015. aug. 2. 15:10
 9/17 anonim ***** válasza:
24%
Nagyon hajlékony, az igaz.
2015. aug. 2. 15:11
 10/17 anonim válasza:

Olyanok a gyári appok rajta, hogy nincs szükség lecserélni ezeket 10 évesek által összegányolt más szarokra.

A felhasználók 90%-a nem akarja a telefonját customizálni, mert nem is ért hozzá.

Sőt, a hozzáértő is csak telefonálni akar egy készülékkel, nem érdekli az, hogy bevírusozódik, vagy hogy már a hétszázezermilliomodik ápdét jön ki egy rohadt appra, amit nem is használ.

2015. aug. 2. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!