Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone guruk, hogyan töröljem...

IPhone guruk, hogyan töröljem ki a billentyüzetböl az ē ū ę karaktereket?

Figyelt kérdés

hogyan töröljem ki a billentyüzetböl az ē ū ę stb fura karaktereket es hogyan adjam hozzá amire tényleg szükségem van peldául â ă ș ț í.

Az iphone angol menüs es nem akarok változtatni rajta operácios rendszer szinten. Irni angolul, magyarul es románul szeretnék, de nem szeretném ha pl az e betu hosszu lenyomásakor 8 féle e betü jelenjen meg, baltikus meg nem is tudom meg milyen valtozatok ezek, csak kettö kellene: e és é, továbbá a t betünél legyen ț, stb. Az i betünel kellene a hosszu i betü, fura módon az nincs benne, de viszont van teljesen feleslegesen ī, kalapos i meg forditott ekezetes i.

Köszi előre is!

2015. júl. 21. 09:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem a telefon op rendszer nyelvezetet allitod be, hanem csak a billentyuzet nyelveknel babralsz kicsit.
2015. júl. 21. 10:00
 2/7 A kérdező kommentje:

Na ezt szeretnem reszletesebben, a babralast! Babraltam en, beraktam a Hungarian QWERTY keyboardot, az angol mar benne volt eddig is.

A kerdes az volt hogyan töröljem ki a billentyüzetböl az ē ū ę karaktereket. Ezek nyilvan nem magyar karakterek, ugye ?

2015. júl. 21. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Menj a beállítások-általános, billentyűzetek részhez, és ott add hozzá a románt is.

Utána pedig amikor gépelsz, akkor bal alul lesz egy kis földgömb alakú gomb. Arra rányomva tudsz váltogatni a nyelvek között. Bár nem ismerem a román ABC-t, de most kipróbálva csak azok a betűk jöttek be, amit szeretnél. Mármint akkor, amikor a román van kiválasztva.

Sajnos magyar nyelvnél ott vannak az általad nem szeretett betűk is. Ezzel nem lehet mit kezdeni, kivéve ha feltöröd a telefont, és úgy telepítesz egyszerűsített magyar nyelvet. A jailbreakben nem vagyok otthon, de a szifon.com weboldalon olvashatsz róla, ha érdekel.

2015. júl. 21. 12:08
 4/7 A kérdező kommentje:

Koszi szepen, a foldgombbel tenyleg at tudom tenni romanra is (miutan hozzaadtam a settingsben). Most mar csak egy gond maradt, a sok felesleges betu. Valami modja csak kellene legyen kiszedni, szerintem elkepzelhetetlen hogy erre ne gondolt volna az Apple.

Magyar menus iPhone gazdik: nalatok is van ē ū ę karakter?

2015. júl. 21. 12:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Kitöröltem az angol billentyűt, tehát maradt a magyar, román és emoji. Restart. Gondoltam az angolban vannak a fura betűk. Sajnos nem használt, még mindig ott van a sok szemét!
2015. júl. 21. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Van. Valamiért a magyar nyelvhez ezeket a betűket is hozzáadták, de ha angolra váltom a billentyűzetet, akkor is kihozza őket. Úgy tudom, ezen csak jailbreakkel lehet segíteni.
2015. júl. 21. 12:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Meg egy erdekesseg: ha romanra valtok a foldgombrol, akkor az E betunel nem nyit ki semmit! Gondolom azert mert a roman nyelvben nincs ekezetes E. Na de az A beture kinyitja az osszes ekezetes valtozatot, ami tartalmazza a romanban hasznalt â es ă betuket. Ezek a betuk erdekes modon nem jelennek meg az angol billentyuzettel, de a sved betuk igen!

Egyre furabb a helyzet. Ki tudja mi ebben a logika?

2015. júl. 21. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!