A magyar telekomos sim hasznalhato nemetorszagban?
"Átmegy vagy 5 szolgáltatón a hívás, de elérnek, ha +36-tal tárcsáznak téged."
Nem megy át 5 szolgáltatón. Amikor bekapcsolod a telefonod külföldön és - ahogy helyesen írták előttem -
van roaming szolgálatásod akkor a telefonod "beautentikál" (bocs, nincs tökéletes magyar szó rá) a roaming partner hálózatába. Ehhez pedig - a technika és a átvitel csodája - a saját szolgáltatód, jelen esetben Magyarországon lévő HLRjét használja. Ettől a pillanattól kezdve a magyar szolgáltató már tudja hol vagy ( melyik ország hálózatában). A távközlési hálózatok nem a windows fájlkeresőjeként működnek...
"Viszont a számla mindkettőtöknek egekben lesz. "
Nem lesz. A hívónak ugyanannyiba kerül mint egy normál belföldi mobilhívás ( szituációtól függően hálózaton belüli vagy kívüli hívásnak minősül ) a fogadó pedig roaming díjat fizet. Ez nem olyan hatalmas összeg, európában egész elfogadható.
Ez kimaradt:
"de elérnek, ha +36-tal tárcsáznak téged."
Kevered a szezont a fazonnal.
Tegyük fel én külföldön vagyok, te pedig itthon.
Ha te hívsz engem és beütöd a 06 30 .... vagy 06 70.... vagy 06 20...számomat akkor fel fogsz tudni hívni. Azért tudsz mert a magyar távközlési hálózat le tudja kezelni a nemzeti számformátumot.
Ellenben ha én akarlak téged külföldről felhívni akkor valóban kell a +36 vagy a 0036 előtag a hívásomhoz, magyarán nekem nemzetközi formátumot kell használnom.
Ám úgyse hívlak mert te éppen görög salátát ropogtatsz és gondolom metaxát kortyolgatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!