Miért próbálják elhitetni a néppel, hogy ha "többmagos" a teló, akkor tuti, hogy jobb?
én speciel nevetségesnek tartom, 8 magos chipet beletesznek olyan telefonba, ami androidos és 1 GB RAM van csak.
ez olyan mintha kis polskiba erőltetnék a turbó motort.
1 GB RAM mellett marad 2-3 száz megabájt, ami kb semmire sem elég, minden appot letilt a háttérben, hogy amit előtérben használsz maradjon RAM.
és jönnek az aranyos jelenségek, mint pl a háttérben futó zenelejátszó megállása, meg folyamatos ujratöltések
értem én, hogy memóriát drágább gyártani, mint processzort, de akkor sem kéne hülyére venni az embereket
mindennel így van,mindent úgy marketingelnek hogy át legyél b@aszva és elhidd mennyire hiper szuper a termék és hogy az elődtől /ha van/ sokkal jobb.
az emberek nagy része nem ismeri a telefonokat,nagyon könnyű dolguk van.
...És így működik a világgazdaság.
Amíg a pénz létezik, nem fog változni semmi.
Ez még a jobbis eset, láttam már négymagos mobilt 256 mb ramal, a Lenovo gyártott ilyet:
hát van ez a samsung j1, 512 mega ram, android 4.4
nekik is volt pofájuk kiadni egy ilyet?
akkor kinek ne lenne?:D
Ez azért nem teljesen igaz. PL: vannak jó négy magosok egy giga rammal az 256 meg ram meg az 512 az 2015ben vicc kategória és általában a mediatek csippel szerelt olcsó hús kapja meg mert azok a alsó réteget célozzák.
viszont ha egy gyártó a stock androidot jól optimalizálja ügyesen megoldja a memória kezelést nincsenek ilyen gondok. IOS például olyan remük van optimalizálva hogy máig csak két magos processzorokat használnak. az android viszont igényli a több magot. egyenlőre 4-nél több nem kötelező
sony általában az alsóbb házba is tűrhető telefonokat gyárt de a samsung némelyik cucca siralmas. ezen a piacon is érvényes hogy olcsó húsnak híg a leve. Tudatlanok is mindig voltak és mindig is lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!