Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mit tegyek, ha vírust kapott...

Csabi1993 kérdése:

Mit tegyek, ha vírust kapott a telefonom?

Figyelt kérdés
Néhány napja vírust kapott a telefonom.Mindenféle hülye hirdetést hoz fel, alkalmazásokat tölt le magától, teljesen meg van gajdulva tőle a telefon.Végrehajtottam egy factory reset-et, de amint felléptem vele a netre, és be akartam jelentkezni facebookra, újra megjelent!Mit tegyek?

2015. júl. 8. 07:50
1 2
 1/11 anonim válasza:
39%
Vidd el egy háziorvoshoz,talán ad majd neki 1-2 injekciót vagy valami tablettát,és szerintem ki fogja vonni a forgalomból minimum 1 hétre. Higyj nekem.
2015. júl. 8. 08:02
 2/11 anonim ***** válasza:

HA gyári beállítást csinálsz, a hibás netes előzményeid még a memóriában maradhatnak.

Töröld a böngészés előzményeit, majd a cache memóriát.

Futtass egy cleaner progit:

[link]

és egy viruskergetőt:

[link]

Amennyiben nem elég, azokat mappákat konkrétan, amik a telefon megvételkor még nem voltak benn.A memóriakártyáról szintén.

2015. júl. 8. 09:02
 3/11 anonim ***** válasza:
41%

"HA gyári beállítást csinálsz, a hibás netes előzményeid még a memóriában maradhatnak."

Elég szomorú lenne...

"Futtass egy cleaner progit:

és egy viruskergetőt: "

Teljesen feleslegesek. Magától nem kerül alkalmazás a telefonra, egyértelműen user error. Újabb factory reset, és ne tegyél fel minden szart, ennyi.

2015. júl. 8. 11:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Szerintem sem marad factory reset után semmi.Egyébként leírom még egyszer: factory reset után néhány percel ismét megjelent a vírus, úgy, hogy az ég világon nem töltöttem le semmi "szart", egyszerűen csak bekapcsoltam a wifit, és be akartam lépni a Facebook fiókomba.
2015. júl. 8. 17:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Oké!

Akkor nézzük komolyan.

Letöltesz egy appot, amit a memóriakártyára mentesz,ott csinál egy mappát és beleteszi a dolgait.Majd fogod magad és törlöd az appot.Itt marad egy mappa, amiben rejtett fájlok lehetnek.Ezt azért csinálja, mert legközelebb, ha telepíted,akkor nem kell az összes cumót leszednie.Itt jön a factory reset, ami a telefonról töröl mindent.Nem a memóriakártyáról!

Ismét csatolod a kártyád és kész is. De gondolom te ezt tudod.

De lehet a vírusod a telefonod felhőjében esetleg a fb profilod alatt,mert ugyebár itt nyomban szinkronizálhatja az adataid és a képeid is.De gondolom ez is tiszta.

2015. júl. 8. 22:47
 6/11 anonim ***** válasza:
33%

"De lehet a vírusod a telefonod felhőjében esetleg a fb profilod alatt"

Igen, persze. A Föld meg lapos, a mostani időjárás meg a HAARPnak köszönhető. Oh, wait...

2015. júl. 8. 22:54
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem mit mondasz.De factory reset előtt eltávolítottam a memóriakártyát, és a SIM kártyát is, és utána sem tettem már vissza egyiket sem.A telefon elvan magában, semmi gond vele, egészen addig, amíg nem csatlakoztatom a wifihez.Utána szabadul el a pokol.Próbáltam többször is, mindig így csinálja, nem is kell Facebookra fellépnem, csak net kell neki, és pár percen belül újra megjelenik.
2015. júl. 9. 07:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Milyen rendszerű, tipusú telefon?

Ha víruskapás előtt nem volt rootolva a telefon, akkor nem tud a rendszerbe beépülni a vírus. akkor elméletileg egy alapra állítás, és cache törlés megoldja a gondot.

Volt rootolva? akkor lehet, hogy "fészket" rakott egy a rendszerben.

Keress rá a neten a telefonod eredeti romjára,hiszen pc-vel szinte mindegyiket újra lehet rakni. sok telefonhoz van a gyártónál is program, amellyel újratelepítheted, vagy frissítheted a rendszert.

2015. júl. 10. 22:02
 9/11 A kérdező kommentje:
Sajnos ez egy Lenovo replika telefon.Rootolva nem volt.És nemm is találok hozzá ramot...Egyébként névlegesen Lenovo A808+
2015. júl. 13. 10:19
 10/11 anonim ***** válasza:
41%
Azért azt említhetted volna, hogy csak hamisítvány... Ilyentől mégis mit vársz?
2015. júl. 14. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!