Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Androidos telefon cpu felhúzás?

Androidos telefon cpu felhúzás?

Figyelt kérdés
Elég lassúnak érzem a telefonom, Alcatel one touch pop c3 (4033d) valahogy fel lehetne húzni a prociját biztonságos szintre, most 1,3 ghz, mondjuk 1,4 vagy 1,5 ghz-re?
2015. jún. 30. 19:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Biztos hogy fel lehet de ezzel gyorsabban fog merülni a telefonod.Én sajnos nem értek hozzá de nézz körül a neten ott rengeteg videót találsz ezzel kapcsolatban.Ehhez tudomásom szerint rootolni kellene a telefonod illetve szükséged lenne cwm-re is + egy olyan kernelre ami támogtja a overlockot és végül egy cpu állító alkalmazásra pl:SetCPU
2015. jún. 30. 20:10
 2/4 anonim ***** válasza:
hát na igen...azon kívül, hogy jobban fog merülni, semmit nem fogsz elérni azzal az 1-2 tizedes emeléssel...kár próbálkozni, fogadd el, hogy egy olcsó telefonod van, és ennyit tud.
2015. júl. 1. 17:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én vagyok tudatlan, de ilyet még nem hallottam! :/ Minek a letöltésével lehet felhúzni az órajelet, hiszen a processzor nem szoftver, hanem hardver?! A hardvert meg max. a gyárban lehet igazítani közvetlen programozással.
2015. júl. 2. 18:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehetséges. Általában rootolni kell a telefont, majd a play áruházból feltelepíteni egy szabadon választott cpu boostert :-)

Ez nem minden telefonnál működik, mivel a kernelben van megadva a legtöbb esetben, hogy az adott telefon procija mekkora sebességgel mehet maximum.

Ekkor érdemes rákeresni Custom romokra, bár ez sem biztos megoldás. Ugyanis a legtöbb főzött rom esetében vagy nincs "vibra" jelzés, vagy nincs háttérvilágítás, vagy a kamera nem működik...... Ritka a teljesen jó főzött rom.

Ezek felrakása sem laikusoknak való feladat, könnyen "téglásodhat" a telefon.

Bár nem kérdezted, de remélem nem haragszol meg, ha az mondom:

Szerintem ezt a telefont felesleges módolgatni, ez még a régi (400-800 Mhz) procis telefonoknál volt fontosabb, amikor egyre jöttek az új játékok, amelyek igényeit az alap beállítású telefon nem tudta kielégíteni.

Ezek a módolt telefonok sokkal jobban melegedtek, nyúzták az akksit, jópár esetben el is szállt a proci, kukába mehetett. Ugyanis ez a "húzás" ROOT-ot kíván, ami elvette a telefon garanciáját ( már ha vissza tudták nézni a telefon adatait).

Az 1.3 ghz, két magon ketyeg, nem egymagos, mint a régi társai. Vagyis lesarkítva 2x1.3Ghz :-)

A mostani programok ( a korrektebb játékok főként) nézik, hogy a telefon mit tud, és ahhoz igazodnak. Vagyis vannak bennük előre beállított paraméterek a telefonban található különböző részegységekhez, így nincs olyan nagy akadozás, mint a régi telefonoknál.

2015. júl. 10. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!