Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mit tehetek? Ebay-en licittel...

Mit tehetek? Ebay-en licittel nyertem egy telefont, de az eladó nemsokkal a fizetés után küldött egy üzenetet hogy a készülék összetört!?

Figyelt kérdés

Nem kis összegről van szó (közel 80e ft)

ár alatt sikerült megnyerni postával együtt,viszont miután küldte az üzenetet hogy a készülék összetört kapott tőlem egy negatív értékelést! Utána írtam egy üzenetet hogy utalja vissza pénzem,de ő csak azt válaszolta hogy előtte változtassam pozitívra az értékelést! Mit tehetek ?

Segítsetek!

2015. máj. 28. 19:46
 1/10 kérdező.. ***** válasza:
Vond vissza az értékelést.
2015. máj. 28. 19:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom hogy hogy kell. És ha utána sem utalja vissza a pénzem ? Közben küldött egy olyat hogy vásárlás törlése! Arra rányomtam. De a pénzem így sem küldte vissza.
2015. máj. 28. 19:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha paypallel fizettél, akkor a paypalnak írj az ebay felületen. Pénz utalva, áru nincs, vélelmezhetően előre eltervezett akció volt az eladó részéről, kéred vissza a pénzedet. A paypal vissza fogja adni. (behajtja az eladón, leemeli a számlájáról).

Nekem egyszer egy akku nem jött meg hasonló módon. Az eladó türelmet kért, úton van, próbált etetni mindenféle nem létező DHL-es csomag nyomkövető számokkal.

Jeleztem a paypalnek, két napra rá számlámon volt a pénz, az illetőt kizárták az ebayről, mivel kiderítette a paypal, hogy a terméket tényleg soha nem is adták fel, nem is létezett.

2015. máj. 28. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, jól csináltad-e, nekem is volt tanulópénz.

Amikor közölte, hogy a készülék összetört, azonnal egy DISPUTE-t kellett volna nyitni az EBAY felületen, kérve a REFUND-ot.

Tudniillik a pénz a a PayPalnél van és ha igazad van az eladóval szemben, akkor visszautalja a pénzt.

Az eladóval történt levelezésed a PP nem látja.

Ettől még később lehet negatívat adni, leírva a miértet is.

Ha nem telt le a 45 nap, akkor van esélyed..

2015. máj. 28. 20:05
 5/10 A kérdező kommentje:

Már kb 3 hete történt,nekem az az érzésem hogy azért mondta azt hogy összetört mert eléggé olcsón kelt el,eddig 100% volt az értékelése. UK egyébként. Írok a Paypalnak!

Ha valakinek még van valami ötlete,írjon bátran!

Köszönöm!

2015. máj. 28. 20:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Mást nem nagyon tudsz tenni, minthogy írsz a PayPal-nak.
2015. máj. 28. 21:05
 7/10 A kérdező kommentje:
És ha a PayPal mégsem téríti vissza pénzem akkor,ennyi volt kész ? Oda veszett a pénzem ? Ilyen egyszerű lehúzni ?
2015. máj. 28. 21:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Anélkül, hogy bántani akarnálak, igen, lehet ilyen egyszerű is.

Én is belefutottam az elején olyanba, hogy az eladóval leveleztem, igaz az vásárolt áru és kínai volt.

Addig igérgetett, levelezetünk, amig kifutottam a 45 napos határidőből, megetetett, de akkor már késő volt az Ebayen dispute-t nyitni, mert ha letelt a határidő, akkor már nem is fogadja el.

Ha nem jön meg időre az áru, de látom, hogy úton van, az utolsó nap akkor is nyitok, mert mi van ha mégse jön, vagy rossz jön. Van még akkor 2 hetem.

De mondok cifrábbat, mert brahista vagyok és bízok a PayPalban:

Volt egy cikk, 8 magos, 2 Gigás, dualos, mondhatni full extrás telefon forintban 6 ezerért.

Ilyen nincs, ez csak kamu lehet, de kockáztassunk, kell egy kis izgalom, ennyiért belefér.

Mondanom se kell, fake volt, 2 hét múlva eltünt a hirdetési oldalról a cucc, ekkor még nem reagálhattam, ki kellett volna várnom a 45 napot. 2 hét múlva szó nélkül visszajött a pénzem.

2015. máj. 28. 22:11
 9/10 A kérdező kommentje:

Értem,neked sikerült. Nekem eddig semmi eredmény.

Am küldött egy olyat hogy vásárlás törlése,elfogadtam (lehet h nem kellett volna) de arra gondoltam h utána biztosan vissza küldi a pénzem. Még Case-t nem lehet nyitni. Lehet hogy így már nem is tudok majd ? mert törölve lett a vásárlás ?

2015. máj. 29. 19:41
 10/10 anonim válasza:
látom régebbi story, de megtudhatom, hogy mi lett a vége? visszakaptad a pénzed?
2015. okt. 12. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!