Használt mobil vásárlása?
Hát ahogy tapasztaltam az ilyenfajta vásárlás mindig lutri.
Ami fontos lehet:
Vállaljon rá az eladó 3 nap, 1 hét próbagaranciát, annyi idő alatt ki lehet hozni a nagyobb hibákat, és akkor nem bukod a pénzed. És van időd végig tesztelni.
Vagy mindenképp nappal, jó fényviszonyoknál vásárolj, én jártam úgy, amatőr módon este 8-kor vettem át telefont, ami elvileg "tökéletes" állapotú, aztán másnap fény mellett már látszott 1-2 karc, meg horzsolás szerű kopás a képernyőn. Apróságok, de mégsem említették eladásnál...
Érdemes minden tartozékot, dobozt, papírt elkérni, az is értéknövelő lehet későbbi eladásnál.
Még pár dolog ami eszembe jutna:
- Mennyire akad?
- Gyári vagy buherált rendszer van e rajta? (Utóbbiak sokszor kevésbé stabilak, és néha nem egyszerű a gyárit visszavarázsolni rá).
- Wifi, GPS, mobilnet, kártya olvasó, sim kártya olvasó működik e rajta.
- Képernyő nem e vibrál, nem e hibás, mert a javítása drága.
- Fülhallgató, töltő csatlakozója jók e (Ezek eszembe se jutottak mikor vettem, de bele lehet szaladni ilyen hibába is)
- Gombok működnek e.
- Hangszóró, mikrofon megy e.
- Érdemes vinni próba telefont és felhívni magad, hogy a hívás rendben van e.
És érdemes előre utánanézni a telefonnak, hogy néz ki, miket tud, és ne ott szembesülj vele először. Hülyén hangzik, de kaptam már ilyen kérdést, hogy amúgy hogy állapítod meg hogy az a telefon biztos az a telefon e. Mert én így vaktában elsőre biztos nem mondanám meg hogy Z2 vagy Z3 van a kezemben, árban meg ugye nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!