Hogy tudok éles képet csinálni galaxy S5-ön?
Szóval. A telefon tökéletesen éles, szép képet csinál vakuval. De ha olyanok a fényviszonyok, amikor nem kell a vaku, akkor pedig kicsit homályosak, kontrasztnélküliek a képek, mintha egy jóval gyengébb kammal csináltam volna. Próbáltam több beállítási kombót de nagyon nem akar sikerülni :/
Pedig ez volt az első lényeges szempontom a telefonválasztásánál, hogy jó képeket csináljon.
Valaki ötlet?
Köszi
N25
Hát ez még mindig sírba tesz :( És nagyon bosszant...arról nem is beszélve, hogy legalább 1 mp kell ahhoz, hogy megcsinálja a képet...a párom S3-a azonnal csinálja a képet, ahogy rányomunk az enyém meg fáziskéséssel...Érdemes ezzel szervízbe küldenem?! Mert annó a reklámban külön kiemelték, hogy milyen gyors a kamera...hát nem úgy veszem észre...:(
Valaki május óta valami ötlet?
Szia! A telefonokban lévő képérzékelő szenzor nagyon picike, kisebb, mint a kisujjadon a köröm. Arra pici érzékelőre tömnek rá 15 millió pixelt. Emellé van az az apró kis telefonos optika. Esélye sincs ennek a rendszernek este normális mennyiségű fényt betölteni.
Nézd meg a képt, a legkisebb a telefonos szenzor, a legnagyobb egy normális profi fényképezőé. Emellett a profinak akkora lencséje van, mint 4 telefon. Azzal már tud ahhoz elég fényt gyűjteni sötétben is, hogy értékelhető legyen a képminőség.
Egy szó, mint száz, telefont azért ne vegyél, hogy kevés fénynél fényképezz. Sajnos ahhoz esélyük sincs. Semelyiknek.
Köszi a választ, de kicsit félreértettél vagy én nem írtam egyértelműen, mindegy is :)
Akkor úgy fogalmazok, hogy nappal (amikor nem kell vaku és az ki van kapcsolva) nagyon életlen képeket csinál, sőt szinte mondhatnám azt, hogy homályos. Viszont ha bekapcsolom a vakut (nappal) és leakarom fényképezni ugyan azt a vmit akkor pedig tökéletesen éles képet készít.
Megfigyeltem, amikor vaku nélkül akarok fényképezni, rányomok, elkezd zoomolni, beméri, éles a kép és utána visszaáll a "homályosba" és azt örökíti meg. Remélem sikerült érthetően leírnom :) És ezt nem értem :/
Megpróbálok csinálni 2 képet és feltöltöm, hogy lásd vizuálisan, hogy mire gondolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!