Üdvözlök mindenki, azt akarom megtudni hogy, miért nem foglalkozik a rendőrség egy olyan mobiltelefon eltűnésével, aminek nem éri el az értéke 50-ezer forintot. Akkor én most nyugodtan lophatok 50-ezer forint erejéig bár mit?
2012. évi II. törvény
177.§(1) Aki
a) ötvenezer forintot meg nem haladó értékre lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, orgazdaságot,
követ el, úgyszintén, aki e cselekmények elkövetését megkísérli, szabálysértést követ el.
nem büncselekmény
1. Ahogy az 1. írta.
2. Magyar sünök,mit vársz?
3. A szolgáltatók is bűnösek,mert nem adnak ki adatokat a saját telóidról sem.
4. Nincs rajta kereső progi? [link]
Azért nem foglalkozik vele, mert a rendőrség feladata az államhatalom védelme, nem az állampolgároké. Emellett természetesen boldogan burkolóznak az említett jogszabályba.
Kb ez segítőkészség a rendőrség valódi arca, erre érdemes számítani. És azért tolják folyamatosan felfelé az összeghatárt, hogy fényezzék a kiba. statisztikáikat, de még így sem fényesednek igazából.
:D ezt a traffit úgy bírom :D kb a magyar rendőrállomány 1 % a traffizik a többi mást csinál.
És hogy érted azt hogy a telefon eltűnésével? Már bocs de ha úgy mész be hogy elhagytad a telefonodat akkor jó hogy nem fognak vele foglalkozni.
Ha ellopták akkor meg kötelesek, de tudom, hogy elhagytad és ezért nem foglalkoznak vele ;)
"tudom, hogy elhagytad és ezért nem foglalkoznak vele ;)"
Okos vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!