Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez az akkumulátor is jó a...

Ez az akkumulátor is jó a telefonomba?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A helyzet, hogy a Samsung galaxy core típusú telefonomba EB-B150AE típusú akksi való, és jelenleg nem vagyok megelégedve a készenléti idővel, gyorsan merül szerintem. (1800mAh és egy nap szűkösen) Első kérdés: ez lehet amiatt, hogy az akkumulátor már kb 2 és fél éves? Második kérdés: Ha veszek újat akkor észrevehetően megnő a készenéti idő?(nem tudom milyen volt gyárilag, kéz alól vettem) Harmadik kérdés: van egy utángyártott tehát nem Samsung márkájú, de az EB-B150AE-nek megfelelő(kompatibilis), jóval olcsóbb és 2000 mAh-s akksi a boltokban, Ghoo a márkája. Ha vennék új akksit az jobb lenne a gyáritól?

Lehet kicsit fura kérdés, de aki válaszol, annak előre is nagyon köszönöm!

2015. ápr. 14. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Utángyártott aksit te tudod,hogy veszel-e vagy sem.

Én semmiképp nem vennék,mindenképp keresgélnék erdetit,ha sehol nincs az égvilágon,max akkor vennék.

Hiába van 2000mAh ráírva,ha 1500-at sem tud,azt nyomtatnak rá,amit akarnak.

Nem lenne sokkal jobb az eredetinél.

Egyébként igen,pár évente ajánlott cserélni a lítium aksikat.

2015. ápr. 14. 19:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Szerencsére van eredeti bőséggel, ebből a típusból, csak ugye kb 3szor annyi, mint az utángyártott, de igazból nem kellett sok, hogy meggyőzz/eldöntsem nem valószínű, hogy utángyártottat veszek. Még a kérdésemhez hozzáfűzném, egyrészt, aki esetleg vett már új akksit a készülékébe(nem feltétlenül ugyanilyenbe) annak megérte-e, másrészt, hogy jelenleg egy ilyen 2,5 éves telefonnál egy szűk 1 nap készenlét normális-e? Magyarul, hogy ez most le van harcolva vagy nem ér semmit ha veszek újat?
2015. ápr. 14. 20:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Szintén az első vagyok.

Nekem is egy Xperia Mini-m van kb 2 éve,szintén kéz alól volt anno véve teljesen kiváló állapotban. Akkor az aksija sokat bírt,mára 2 év alatt természetesen jóval csökkent a kapacitása. Nállam konkrétan ha reggelre feltöltöm 100%-ra akkor olyan délután 5-6 órára biztos hogy lemerül,úgy hogy alig csinálok rajta valamit. Persze,néha szoktam, egy minimálisan játszani,a suliban számológép, stb átlagos dolgok,szóval nállam már súlyos aksi.

2015. ápr. 14. 20:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Például unokatestvérem is vett utángyártottat telefonjába (G.Ace 3 LTE) és jóval kevesebbet bír,pedig "elméletileg nagyobb" a kapacitása. De ő csak pótaksinak használja,ha lemerül a gyári.
2015. ápr. 14. 20:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben. Nagyon köszönöm a választ, akkor igazából mondhatni, hogy ez ilyen korútelefonoknál megszokott. Ha lehetőségem adódik anyagilag rászánom a pénzt és veszek egy újat, de egyeblőre ez marad! Mégegyszer köszi
2015. ápr. 14. 21:53
 6/6 anonim ***** válasza:

"egy ilyen 2,5 éves telefonnál egy szűk 1 nap készenlét normális-e?"

Teljesen. Sőt, új készüléknél is...

"Egyébként igen,pár évente ajánlott cserélni a lítium aksikat."

Indokot és alátámasztást, valamint konkrét intervallumot, légyszíves...

2015. ápr. 15. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!