Iphone 6 al kapcsolatban lenne pár kérdésem. (letiltás elleni garancia) megéri az árát?
helo
szeretnék venni iphone 6 ot.
lehetőségem van 150 ezer ft hozzájutni egy ismerőstöl.
azok lennének a kérdéseim hogy szerintetek megéri ezt a pénzt ?
mit jelent a letiltás elleni garancia itt hírdetésekben többször olvastam...
ez az hogy az eladó garanciát vállal rá hogy nem fogja letiltani a telót ?
meg az a baj hogy amelyik telóhoz hozzá tudnék jutni az Telenoros én pedig T-Mobilos előfizető vagyok.
szerintetek a telót ki lehet függetleníteni ?
szerintem is törekedj arra, hogy függetlent vegyél.
a letiltás elleni garancia, ha hiteles(tehát mondjuk rendesen 2 tanúval aláírtátok az adás-vételit), akkor is az a menete, ha megvan a baj, hogy mehetsz polgári peres eljárást indítani, és ilyen módon megpróbálni érvényesíteni a jogaidat.
ez azonban egyrészt eltarthat akár évekig is, másrészt nem 100%, hogy az lesz az ügy vége, hogy kapsz is kártérítést a sráctól.
talán 1 fokkal biztonságosabbak ilyen esetben a gsm boltok, de itt is csak abban az esetben, ha kifogsz egy segítőkész emberekből állót, illetve ha 1 hónapon belül le lesz tiltva, mert aki vállal, az ennyit szokott vállalni.
függetlenítést meg jelen esetben a hivataloson kívül nem nagyon tudsz, azt viszont csak az eredeti vásárló kérheti, és csak akkor, ha már nincs rajta hűség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!