Akai Glory G5-ről mi a véleményetek?
Szörnyű telefon, de 20 ezerért amúgy sem kapsz jobbat.
Esetleg egy jobbnak számító kínai telefon 25-30k-ért van, vagy inkább vegyél egy megbízhatóbb WP-s telefont ennyiért.
Gondolom már nem aktuális a kérdés, leírom ugyanazt Glory O5-ről,a mit egy másik kérdésnél is.
Először is: nem értem, hogy hogy lehet valamiről úgy véleményt alkotni, hogy az embernek fogalma sincs miről beszél. Itt ugye azokra gondolok, akik soha nem látták és nem próbálták az Akai O5-öt.
Nekem ilyen telefonom van és alapvetően elégedett vagyok vele, bár vannak gyerekbetegségei:
- ha automatikusra van állítva, sötétben villódzik a képernyő fényereje
- nincs kamera alkalmazás a menüben, csak a kezdőképernyőn (bár a képgalérián keresztül a menüből elérhető)
- nincs youtube alkalmazás - ezt még túl lehet élni
- a képek elég zajosak és nincs autofókusz (de aki profi képeket akar, az vegyen inkább fényképezőgépet)
- a ki-bekapcs gomb és a hangerőszabályzó egymás alatt és egymáshoz közel található, így könnyű félrenyúlni
- netes videó lejátszásnál ha forgatjuk a telefont, a kép és hang megakad
- max hangerő közelében szerintem kicsit kellemetlen hangja van
Mivel általában nem használom agyon a telefont, ezek a dolgok nem túl zavaróak. Ami már tényleg gáz, hogy a telefon nem pontosan érzékeli az akku töltöttségi szintjét. Néha akkor sem jelzi az akkuszint csökkenését, ha órákon keresztül túráztatom az akksit a játékokkal. Ilyenkor újra kell indítani a telefont, és utána már rendben van, de cserébe a kezdőképernyőről az általam elhelyezett ikonok eltűnnek. (Emiatt majd megy vissza szervizbe)
Összességében viszont nem rossz telefon:
- szerintem a kijelző nagyon jó (nagyméretű, jók a színek és a betekintési szög is, a felbontása nem túl nagy, de nem is pixeles a kép)
- az akku mérsékelt játék- és facebook-használat mellett 3 napig is bírja
- zenehallgatásnál csomó hangeffekt közül választhatunk
- képszerkesztésnél is van egy csomó lehetőség
- bizonyos helyzetekben néha megakad, de összességében gyors telefon
- csomó beállítási lehetőség van, be lehet állítani pl. a vizuális effektek jellemzőit
- dual SIM-es
- és szerintem nagyon jó a dizájnja
Szerintem ennyi pénzért megérte, főleg ha azt nézzük, hogy a nagy márkáktól ennyiért jóval kisebb tudású telefont kapunk, de talán kevesebb hibával. A mobilarénán van fent néhány Akai teszt, el kell ismerni, hogy eléggé lehúzták a gyártót, de az újabb telefonokat már nagyjából korrektnek minősítik. Ha kicsit összekapja magát a cég, akár egész jó név lehet az olcsó, jó ár-érték arányú telefonok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!