Mennyi pénzt lenne érdemes telefonba ölnöm?
Ha nem fontos a kamera, akkor Moto E, de leginkább csak a 2. generáció, amire még kicsit várni kell.
Ha fontos a kamera, akkor 2. generációs Moto G, vagy Xiaomi Redmi 1S, de még jobb lenne a Redmi 2 (16 gigás változata, mert abba 2 giga RAM van).
Vagy bármelyik másik telefon Snapdragon 400 vagy 410-el
Számomra az a szomorú (kicsit felháborító is), hogy a 2,5 éves Nexus 4-emet nem tudom mire cserélni. A középkategóriát magasan alázza kijelzőben, hardverben, még mindig kap frissítéseket. A felsőbb kategóriák kiesnek az árazás miatt + mert nem vagyok hajlandó egy tv-vel a zsebemben mászkálni. Már a N4 is nagy, szerintem.
Nem is gondolkodnék a cserén, ha nem lenne gyenge a kamera, illetve az akkuidő, de egyszer muszáj lesz újat vennem. Tanácstalan vagyok. A Sony Z3C ami még talán szóba jöhetne, de semmi olyat nem nyújt, amiért hajlandó lennék egy vagyont ráfizetni a Nexusra. :/
Ez a Full HD, meg QHD felbontás mizéria meg számomra felfoghatatlan. Persze, hogy erőmű kell alá, persze, hogy sz.r lesz az akkuidő + melegszik a telefon.
QHD tényleg felesleges, 1080p viszont még nem.
Nem azt mondom, hogy a 720p hú de ronda, de a kettő között azért látni a különbséget, pláne ha egymás mellett van a két telefon. 1080p és QHD között viszont már tényleg nem látod a különbséget, legalábbis 6" alatt semmiképp, nagyobb tabletekbe még van értelme annak a felbontásnak.
Egyébként tényleg elég nehéz helyzetbe vagy, szinte minden telefont ismerek, meg nézegettem is hogy mik vannak, és nem igazán találtam olyat, ami max 5"-es, hardveresen jobb, mint a Nexus 4 és nem is olyan drága.
Ha van olyan, ami hardveresen jobb és nem annyira drága, akkor annak a kijelzője túl nagy (pl. Asus Zenfone 2), ha van olyan, ami nem is drága és nem is nagy akkor az nem olyan erős (pl. Xiaomi Redmi 2), vagy ha hardveresen is jobb és a kijelzője sem nagy akkor nagyon drága (Z3 Compact).
Viszont a középkategóriás telefonok sem lassúak meg nem rosszak, bár Nexus 4 után lehet visszalépés lenne sebesség terén.
Értem én a felbontás dolgot, de a full HD felbontás inkább 5"+ esetén létezik. A nexus 4 pedig 4,7"-os, tehát nem olyan rossz a PPI értéke, és én biztos inkább a sebességet és a jobb akkuidőt választanám a nagyobb képpontsűrűséggel szemben.
Egyébként meg a képminőség 1 paramétere a felbontás, pl a Nexusnál zavar a fakósága, feketét gyakorlatilag nem tud (jó, ez valamennyire IPS tulajdonság), torzul is valamennyit a telefont forgatva. Pl egy iPhone kijelzője minden tekintetben jobb, kisebb felbontással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!