Csak én gondolom így? (Sony Xperia E4)
Sziasztok! Ma láttam expansyson először, hogy lesz Xperia E4.. ránézésre szépnek találtam..gondoltam utánanézek.
Találtam róla leírást, és a megszokott Snapdragon processzor helyett ott figyel a kínai MTK processzor.. én azt gondolom, hogy ez visszalépés. A többi Sony Xperia telefonban mind Snapdragon van (újabbak közül). Szerintem egy szép telefon, bár ez teljesen elvette tőle a kedvem.
Itt egy link is: [link]
Akinek MTK procis telefonja van, írna róla pár dolgot? - Játékok terén hogy teljesít, ilyesmik. Előre is köszönöm
Nekem egy mtk6582-es van, ebben egy mali 400 mp2 gpu van. Nem egy mai darab ez biztos, de az alsóbb kategóriákban jobbnak tűnik az adreno 203-nál. Nem vagyok nagy játékos, de eddig nem volt okom panaszkodni. Biztos vagyok benne, ha végigpróbálgatnám a play teljes játék kínálatát találnék benne olyanokat ami már szaggatna rajta és idővel ez egyre több lesz, de eddig minden teljesen jól ment. Végülis egy 30ezres telefontól ez nem olyan rossz.
Ahogy nézegettem ebbe a Sonyba is ez lesz (mondjuk a C-ben is ez az mtk6582-es teszi a dolgát), ebből gondolom, hogy ez egy olcsóbb modell lesz. Azokat meg sosem az jellemezte, hogy minden játék csúcsszuperül fut rajtuk.
Akkor még tud időzítve ki és bekapcsolni és kikapcsolt állapotban ébreszteni is. Erre nem tudom melyik snapdragon procival szerelt telefon képes, de az mtk-s készülékek mind tudják.
Nem kell félni ezektől a processzoroktól. Akkor ha az árazása is jó lesz akkor megérheti megvenni ezt a készüléket.
Igen, mindenképp visszalépés, de valószínűleg árban is kedvezőbb lesz.
Egyébként nem annyira gyenge az MT6582, meg van pár elég erős MediaTek SoC (persze a Snapdragonoktól messze el vannak maradva), ami miatt sokan fikázzák a MediaTek SoC-okat az a támogatás hiánya (szóval az Android frissítéseket valószínűleg el lehet felejteni, nem véletlen, hogy E4 is még KitKat-el jön, lehet Lollipop-ot sosem kap, bár még nem biztos), ez miatt custom ROM-ok sincsenek rá nagyon, 4G is sokról hiányzik, energiafogyasztás terén is jobb a Snapdragon, stb.
De ha neked az a lényeg, hogy ne akadjon, meg az egyszerűbb játékokat elvigye, akkor még elég lehet (de azért várd meg a teszteket).
Viszont kétlem, hogy a Moto E-nél olcsóbb lenne, az meg egyértelműen jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!