Kell vámot fizetnem rég várt Lenovo telefonomért, ebben az esetben is?
Lassan egy hete, hogy megérkezett az országba a csomagom.
2015.01.30
00:31
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
Ennyi, nincs több bejegyzés. Nincs ott, hogy vámkezelés elé állítva, ami szinte azonnal a megérkezés után feltüntetik, mint ahogy több hozzászólásban is olvastam már. Ezért is reménykedtem, hogy megúszom.
2 nappal ezelőtt egy SMS-t kaptam a postától, ma meg egy levelet, melyben az áll hogy vámkezeltetnem kell a csomagot. Akkor most nyilatkozzak a levél szerint, vagy várjak? Elegendő a Paypalos e-mail igazolásnak? Tényleg módosítható ez az igazolás? Megéri?
10x-es áfa??? Honnan szedted ezt a baromságot bakker???
Az áfa 27%....
Leginkább értékfüggő!
És amúgy meg ha a feladó az árat úgy kéri a küldeményért, hogy már tartalmazza a vámot(általában ajándéknál ezt a feladó meg is teszi), ezt igazolja is, akkor nincs vám! Szóval félig-meddig igaza volt a 4-esnek.
Nyugodtan utána lehet keresni. Ha cég ad fel magánszemélynek akkor az értékhatárok:
0-22 euró közt vám- és adómentes
45-150 euró közt vámmentes, de 27% áfa terheli
150 euró felett vámtartifa szerinti vám + 27% áfa
Ha magánszemély küld magánszemélynek:
0-45 euró közt vám- és adómentes
45-150 euró közt vámmentes, de 27% áfa terheli
150-700 euró közt 2,5% vám + 27% áfa
700 euró felett vámtartifa szerinti vám + 27% áfa
Általában az ilyen (okosabb) cégek magánszemélyként adják fel.
"10x-es áfa??? Honnan szedted ezt a baromságot bakker???
Az áfa 27%.... "
A vám pedig 2,7%. Nicsak, így az áfa pont ennek tízszerese. Mik vannak...
Akkor jöjjenek a tények. A csomag 01.30.-án érkezett meg az országba. A postától 02.05.-én kaptam meg a dokumentumokat, amit ki is töltöttem, és rögtön be is küldtem e-mailben az igazolásokkal együtt. 02.12.-én jött az értesítés, hogy a helyi postán átvehetem, a kötelező díjtételek kifizetése mellett.
A csomagkövető rendszeren nem látszott semmi, sokáig csak az volt feltüntetve, hogy megérkezett az országba. Ez egyszer átváltozott dokumentumok feldolgozása szövegre, majd hogy átvehető a postán. Mindez 2 hét alatt és az események történte után nem kis csúszással. A vámolásról nem esett szó. Vagyis ez azt jelenti, hogy a Magyar Posta csak "jófejségből" vámoltatott és parkoltatta a csomagom 2 hétig?
Az átvételkor pedig a következőket kellett fizetnem:
11e ÁFA
0 vám
2e postai ügyintézés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!