Amikor volt net a sony ericsson c702 telefonomon, akkor honnan tudta egyből kb 100 méteres körben meghatározni a telefon, hogy hol vagyok?
Figyelt kérdés
Beléptem a google maps-be, de a gps a telefonon elég lassú, szóval még nem találta meg a jelet, viszont egyből kijelölte, hogy nagyjából hol lehetek. Net nélkül nem csinál ilyet, és nem értem hogy ezt hogy csinálta.2010. febr. 9. 12:52
1/3 anonim válasza:
Az szolgáltatási területen a telefon egyszerre több toronnyal is kommunikál. Érzékeli a tornyok vételi érzékenységét, és számára a legkedvezőbbet (vagy legkevésbé terheltet...) fogja használni. Ezen jelek viszont kiválóan alkalmasak a telefon helyének meghatározására. Ha két torony jelének különbségét nézzük, a két toronytól való távolságok aránya meghatározható. Ez egy egyenes. Ha már három torony jelét érzi az már pontot ad. Nyilván a beépítettségtől, a mérési pontosságtól függően ez a pont hibával terhelt, de a városokban sűrűn vannak a "cellák", így ezeken a helyeken a mérés mégis pontosabb lehet. a NET pedig a googlinak kell, hogy meg is tudja neked jeleníteni az eredményt (értsd: be tudja tölteni a térképeket)...
maci
2/3 anonim válasza:
A mobil (bármilyen) mindig követhető, mert a bázisállomások hatótávolsága kicsi. Ezért azokat sűrűn telepítik. A mobil mindig avval a bázisállomással kommunikál, ahonnan a legjobbak a vételi körülmények. A környező más bázisállomásokkal is kommunikál (hisz, ha máshová mész, akkor váltani kell, és erre az időpillanatra sem szakadhat meg az összeköttetés), így egyszerű módszerekkel eldönthető, hogy éppen hol vagy.
3/3 A kérdező kommentje:
A háromszögezés még okés (amúgy 2 toronynál két pontot kapok, mert két kör két pontban metszi egymást, de lényegtelen igazából, mert a szórás miatt simán lehet egyenes is). De ez csak akkor működött, amikor volt net, most nincs net, de a térkép még benne van, lementette cache-be a telefon, szóval megjelenítette, koordinátákhoz is van szerintem rendelve minden egyes kép, mivel máshogy honnan tudná, hogy melyiket hova rakja. Viszont mégsem rajzolja ugyanazt a kört, amiről beszéltem :/
2010. febr. 12. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!