Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyi ideig képes működőképes...

Mennyi ideig képes működőképes állapotban maradni egy telefon?

Figyelt kérdés

Adott egy telefon, pl Nokia Lumia 520.

Hány évig képes még működni ?

Szóval ha most elrakom egy kb 10°C-os fiókba, egy légmentes zacskóba becsomagolva, napfénytől 100%-ig védve, és tegyük fel az akkumulátort nem éri károsodás (nem fújódik fel, nem romlik el), akkor maximum hány év, amíg a telefon működőképes marad ?

Ha 10-15 év múlva előveszem és be akarom kapcsolni, be fog kapcsolni ? Fog működni ?

Azért kérdezem mert az rendben van hogy a régi Ericsson, meg a régi Nokia mai napig működik, akár 25 év távlatából is, de a mai telefonok kifejezetten az elavulásra vannak tervezve, ezt mindenki tudja.

2015. jan. 27. 09:23
1 2
 11/12 Szirty ***** válasza:

A gyártóknak rettentő nehéz dolga van, mert a lehető legnagyobb profitra törekszik (ez élteti, ebből él, ez mozgatja, a létezése célja a profit).

A profitszerzéshez piacon kell maradnia. A készülékgyártás, tervezés, a magán ember számára elképzelhetetlen műszaki hátteret igényel, ami elképzelhetetlenül sok pénzbe kerül. Ugyanakkor kemény versenyben van a konkurensekkel.

Kénytelen tehát a legeslegolcsóbban adni a lehető legjobb minőségű készüléket a lehető leghamarabb kihozva az új típusokat.

Sajnos azonban itt számos tényező dolgozik fájdalmasan egymás ellen. Ha gyors akar lenni lehet hogy szar lesz amit kihoz. ha lassú, a konkurencia nyer. Ha gyors és jó készüléket alkot az sokba kerül, így drága lesz.

Pengeélen táncolnak és mint a fentiekből is látható, az elsődleges cél legkevésbé sem a tartósság.

Mint a vállalkozó reklámja: "Cégünk jól, gyorsan és olcsón dolgozik. Ön ebből kettőt választhat."

2015. jan. 27. 17:02
 12/12 Wadmalac ***** válasza:

Első mobiltelefonomat valahol 1996 körül vettem, azóta volt vagy harminc különböző típus, különböző gyártóktól.

Ezek közül csak két teló romlott el nálam, egy 3688-as Motorola, amiben kétszer is elszállt a kijelző szalagkábele, meg aztán egy M35 Siemens, ami elvileg cseppálló volt, de beázott.

A többi készüléket mind sokat használtam, majd általában tökéletes állapotban adtam, ajándékoztam el.

Sosem tapasztaltam semmiféle szándékos, tervezett elavulásra utaló jelet, legfeljebb szerelési hanyagságból származó kisebb hibákat.

Csak ellenpéldaként. Ennyire nincs statisztikai jelentősége egy peches ember tapasztalatainak.

2015. jan. 28. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!