Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Néhány kérdés: Sony Xperia...

Néhány kérdés: Sony Xperia M2, megéri?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Okostelefon vásárlás előtt állok, és szeretnék pár dolgot megtudni, mielőtt megvenném a telefont.

Sony Xperia M2 nagyon tetszik, már csak kinézetre is, és nem is olyan drága feltöltőkártyásan. Szerintetek megéri az árát? (telenor - 54ezer ft)

Akinek van ilyen telefonja leírná az előnyeit, hátrányait?

Köszönöm előre, megy a zöld ha használható a válaszod

2015. jan. 24. 15:02
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
munkatársamnak van, megvan vele elégedve.
2015. jan. 24. 15:14
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
M2 Aqua-m van. Hardverben ugyanaz a kettő, csak az Aqua teljesen víz és porálló. Ha rövid választ akarsz, akkor igen, megéri, nagyon jó telefon ezért az árért. Kezdem a pozitívumokkal, mert abból sokkal több van. A hardver bár papíron nem tűnik olyan erősnek, de nagyon jól van optimalizálva és akadás mentesen fut. A főmenü ablakai között ugrálva még sosem torpant meg, de a böngészőben is gondolkodás nélkül tölti az oldalakat, nem kell hosszú másodperceket várni. Eddig bármilyen játékot telepítettem (voltak már köztük elég nagy hardverigényű és komoly grafikájú játékok is) mind akadás mentesen, hibátlanul futott. Szóval az alkalmazások meg sem kottyannak neki. Film és videónézésre sem rossz, szerintem a hangszórója is megfelelően és kellően hangosan szól. A képernyőméret szerintem pont az ideális, pont egy 'tenyeres', ennél se nagyobb se kisebb ne legyen. Sokan szidják a felbontás, és leírva tényleg nagyon rosszul mutat, hogy nem HD és nem IPS paneles, és én is ettől féltem a legjobban, de hatalmas pozitív csalódás volt. Nem tudom, hogy a Sony hogyan tud ilyen szép TFT LCD kijelzőt csinálni, de a színek is gyönyörűek és a betekintési szögek is alig rosszabbak egy IPS-nél. Szóval a rossz minőségű képernyő, amit sok helyen olvasni az egy téveszme. Andorid 4.4 fut rajta, ami nagyon jól bánik a memóriával, úgyhogy a RAM sem fog 'betelni' a nagy használatban. Talán ezzel le is írtam minden pozitívumot. Azért van egy kevés negatívum is. Talán legnagyobb a gyenge kamera. A hátlapi kamera még fogjuk rá, hogy elmegy, de az is csak nagyon szép fényes időben csinál szép képet. Ha picit is sötét, vagy fényhiány van, vagy csak egy picit is remeg a kezed, akkor az egész kép homályos és használhatatlan lesz. Az előlapi kamerájáról pedig nem is érdemes beszélni, mert egy VGA-t raktak be, ami helyett még az is jobb lett volna, ha nem raknak be semmit. :D Na ez semmilyen viszony között sem csinál használható képet, szóval ha 'szelfimobilt' akarsz, akkor semmiképp ne ezt válaszd. A másik apróbb hiba, amit megemlítenék, hogy bármit csinálsz rettentően melegedik. Ez nem a Sony hibája, hanem a Snapdragon chipek jellemzője. Minden ezzel szerelt mobil melegszik. Játék közben néha már annyira, hogy kényelmetlen fogni. De egy szilikon/műanyag tokkal mindez kivédhető, és ahogy mondtam ez nem a mobil hibája. Mindent összegezve szerintem 50-ért messze ez a legjobb ajánlat jelenleg a piacon és ha nem fotó mobilt szeretnél, akkor mindenképp elégedett leszel vele.
2015. jan. 24. 15:25
 3/4 anonim ***** válasza:
89%
#2. vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy amikor én vettem számomra fontos volt az offline GPS a navigációhoz. Elméletileg ebben nagyon jó a mobil, mert már a Glonass műholdakkal is kommunikál, aminek azt kellene jelentenie, hogy nagyon gyorsan talál jelet és azt nagyon nehezen veszti csak el. Ehhez képest sajnos én egyelőre szenvedek a GPS programokkal, mert nagyon nehezen talál műholdat. Ezt nem mondanám egyértelműen a telefon hibájának, mert az általam használt GPS program is lehet rossz, illetve most télen elég felhős volt mindig az idő mikor próbáltam és ez is bezavarhat a működésbe. Ha fontos számodra is a GPS, akkor ennek még érdemes utánanézni.
2015. jan. 24. 15:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen:) A kamera az annyira nem szempont nálam, nem nagyon használnám fényképezésre, inkább a kinézete fogott meg.

(Játékokra is maximum ilyen kisebbekkel próbálkoznék, ami egy jóval gyengébb telón is elment (Galaxy Mini), ezen kívül fb-ra használnám).

Néztem a telefonról teszteket, ott írták h ugye TFT paneles, de "minőségi TFT" szóval remélem kellemesen fogok ebben csalódni. Ment a zöld mindkettőtöknek.

2015. jan. 24. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!