Nokia szoftverfrissítés után lépett fel hiba bárkinél?
Ezt szeretném használni
Viszont sokan írják, hogy ez, vagy xy verziójú phoenix nekik nem működik (mondjuk 70%-ának a hozzá-nem-értés miatt).
N82-t vettem egy hete (lassúcska, "gyengécske") és nem nagyon merem frissíteni :D Mi van, ha elrontja/elrontom a telefont? Lehetséges ez?
Már jópár száz nokián túl vagyok a phoenix-ben. Annak a verziónak nincs semmi baja, azt még én is használtam, épp azt, csak már elavult az új telókhoz! Egy egyszerű crackelés van csak benne, hogy ne kérje tőled a Nokia FLS-5s boxot.
Symbian-t többségében érdemes kikapcsolt állapotból indítani, dead-módból. (akkut leveszed, kábelt bedugod, akkut berakod, és nagyon röviden nyomkodod a bekapcsolót.) Gyorsabb is, és ténylegesen ledarál majd mindent róla. Amúgy a phoenix verziók csak a modellek tudásában különböztek. HA benne van az N82 akkor használható.
Igazából az egyedüli nehézséged a firmware beszerzése lehet a phoenix-hez, mert a publikus nokia szerver 1-2 éve már leállt :) De gugli nagy barátod, "nokia rm-313 firmware euro D" (vagy EURO 3 néven is szerepel)
A product code-ra figyelj ha phoenix-el csinálod, mert esetlegesen egy másik szolgáltató alapadatait tölti bele, vagy egy másik régiósat, amiben akár nincs magyar nyelv se :) Nokia Suite nem tudja már frissíteni? Az automatikusan leszedné a hozzá való szoftvert product code alapján, és nem lesznek internetes és mms problémáid se!
De mondok mégjobbat! Ha 35-ös verziód van rajta, akkor hagyd az egészet a fenébe. CSak nullázd ki :) *#7370# és a biztonsági kódod (alapból 12345).
Mindjárt megnézem a Suite-ot is.
Honnan tudhatom, hogy milyen verzióm van? :)
S a nullázás mit jelent? Mi történik olyankor? A kód beírása után kell valamit csinálni?
Frissítettem, viszont angol lett :(
Régen találtam egy programot, amivel 2 gombnyomás és magyar nyelvűre varázsolta a telefont, de most csak azt találom mindenhol, hogy a product kódot kell átírni, de hogyan ?? :D
Bár már nem használtam azóta mióta lepaktált a Nokia a microsoft-al, de szerintem még menni fog fejből :)
Töltsd le a phoenix-et és a firmware-t.
A firmware-t majd a Phoenix mappába másold a Products-ba.
Tehát így: Phoenix/products/Rm-313/fájlok.
ha ezzel megvagy, phoenix-et elindítod. Bal felül az Open product-nál válaszd ki az RM-313 N82-t. Utána mehetsz a Flashing-re, a firmware update-re. A product code-hoz válaszd ki a helyes product code-ot, amelyik magyar. Euro D vagy Euro3 lesz látható, ha minden igaz. Utána bepipálod a Dead phone opciót lejjebb!
Bal alul kell látnod egy Options gombot, arra nyomjál rá. Itt felsorolja a fájlokat, miket tartalmaz a firmware. Látni fogsz egy piros sort, valamilyen MMC feliratos vackot. Azt törölni kell. (többségében nem tartalmazza a letöltött firmware az SD kártyára rakható előtelepített Ovi suite-ot, Nokia suite-ot, stb). Ki kell venni, mert máskülönben nem indul el a frissítés. Ha megvagy leokézod, és megnyomod a Refurbish gombot. Picit elkezd gondolkozni, majd felkér hogy csatlakoztass telefont.
Akkut kiveszed, adatkábelt rádugod. Akkut visszarakod, bekapcsolót nagyon röviden megnyomod, vagy nyomkodod többször - de semmiképp se hosszan, mert akkor bekapcsol a telefon. GYakran előfordul hogy elsőre nem megy, mert a windows nem tudja elég gyorsan feltelepíteni a LOCAL MODE-os drivereket a telefonhoz, vagy éppenséggel bekapcsol a telefon. De amig a Phoenix vár a telefon csatlakozására, akár többször leveheted az akkuról, kábelről, ha esetleg bekapcsolna. Akkor indul el, amikor elkezdi a kis ablakban görgetni a szöveget. (átellenőrzi a firmware-t)
Ha nagyon-nagyon nem akarja felismerni a telefont, akkor csinálhatod bekapcsolt állapotból is.
Az mindösszesen abban különbözik, hogy az Open Product, RM-313 megnyitása után SCAN product-ot nyomsz, és látni fogod alul az állapotjelzőt, hogy felismerte-e. Ha megvan, akkor mehetsz a Flashing/Firmware update-re. Itt is ugyanígy ki kell szedni az optionsban a pirossal megjelölt sort, csak éppenséggel a pipát nem rakod bele a Dead phone/offline módba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!