Letiltott telefonnal mit lehet kezdeni? (sürgős)
Természetesen feljelentheted, és meg is fogod nyerni a tárgyalást. Csalás lesz a vád ellene, meg is fog állni, kötelezik a károd megtérítésére és ezen felül büntetést is kap.
(Engem pont nemrég jelentettek fel hasonló adásvétel ügyében, csak az én esetemben tiszta voltam és a vevő hajtotta túl az ügyet, de saját bőrömön tapasztaltam, hogyan megy ez, és bizony nagyon alaposan kivizsgálták az ügyet és nagyon elkapták volna a tökömet, ha tényleg hunyó vagyok.)
A feljelentést a rendőrségen kell megtenned csalás miatt, kihangsúlyozva, hogy a gyerek szándékosan és tudatosan hibás, használhatatlan terméket adott el neked, téged szándékosan tévedésbe ejtve. Írd bele ezt is, hogy felszólítottad a termék visszavételére, de azt különböző ürügyekre hivatkozva nem teljesítette.
Írd le szépen az egészet logikusan összefoglalva, a saját adataiddal, az eladó adataival, dátumokkal, és nyújtsd be a feljelentést két példányban a lakóhelyed szerinti rendőrkapitányságon. Az egyik példányt add le, a másikat bélyegeztesd le, hogy átvették, és rakd el - az lesz a te példányod.
Ezután várnod kell, először be fog hívni a rendőrség tanúmeghallgatásra, aztán a gyereket is behívják, és lehet, hogy már ebben a szakaszban annyira megijed, hogy visszaadja a pénzed. Ha nem, akkor megy tovább a bíróság elé az ügy automatikusan, ahol meg fogják állapítani, hogy vétkes a csalás vétségében, kötelezik a károd megtérítésére, valamint pénzbüntetést vagy közmunkát kap.
A hibás telefont az eljárás során a rendőrség le fogja majd foglalni, de emiatt ne aggódj, hiszen úgyis használhatatlan, te pedig a pénzedet úgyis vissza fogod kapni.
Ennyi.
"Én is meg Ő is kiskorú. Ha vissza adja a pénzt akkor én semmit nem buknék?(jelentés után) (Gondolok itt valami + költségre ami jelen pillanat engem (szülőt) terhelné?"
Semmibe sem kerül számodra az igazságszolgáltatási eljárás, ez itt ugye elvileg egy demokrácia, és mindenkit ingyen megillet az alapvető jogainak a védelme. Ami persze sokszor bullshit, de ez esetben az egész eljárás egy fillérbe sem kerül számodra. Például okmánybélyegeket vagy ilyesmit nem kell fizetned.
"Esetleg ha nem tanúskodnak azok a bizonyos személyek akkor hogyan bizonyítom a fent említett történetét?"
Nem választhatnak, hogy akarnak-e tanúskodni. Beírod az adataikat a feljelentésbe, és a rendőrség berendeli őket tanúként. Ha nem jönnek, akkor beviszik őket és pénzbüntetést kapnak.
"de nem éri meg bíróságra mászkálni hónapokig."
A "bíróságra mászkálás" ebben az ügyben egy darab bemenést jelent a rendőrségre tanúkihallgatás céljából, meg egy darab bemenést a bíróságra a kitűzött tárgyalásra.
A bíróságra valószínűleg nem is lesz kötelező elmenned, mert nem te leszel a felperes (nem polgári peres ügy), hanem az ügyészség - ugyanis a csalás hivatalból üldözendő.
(Az én ügyemnél sem jelent meg a bíróságon a feljelentő, nem kellett neki, sőt, az ügyész sem képviseltette magát, csak én voltam, a bírónő, meg egy jegyzőkönyvvezető.)
Úgyhogy attól nem kell félned, hogy most valami óriási hercehurca veszi kezdetét.
Ugyanakkor természetesen azt is megteheted, amit a többiek javasoltak, hogy alkatrésznek adod el.
Amit szeretnél.
Ha szeretnéd móresre tanítani a gyereket a pofátlanságáért, akkor jelentsd fel; ha egyáltalán nem akarsz hivatalos ügyeket intézni, akkor meg add el alkatrésznek, egyben, vagy darabonként. Eladásra, főleg bontásra, a Hardveraprót javaslom többek között.
Illetve van még egy megoldás, de ahhoz költened kell, és nem biztos, hogy megéri: az alaplapcsere. Ha találsz olyan hibás telefont, aminek az alaplapja jó, és mondjuk a kijelzője van rommá törve, akkor némi kézügyességgel összehozhatsz a kettőből egy jót.
Például:
- hibás kijelzős S2-t árul: [link]
- hibás S2-t vásárol: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!