Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 256gb os micro sd kartyat...

256gb os micro sd kartyat tudna kezelni a mobilom? Honor 6 os mobilom van android kitkattal 4.2

Figyelt kérdés
2015. jan. 5. 20:52
1 2
 11/13 Wadmalac ***** válasza:

Hiába azonos a protokoll, ha a készülék szoftveresen nem tudja kezelni a nagyobb tárterületet.

Csak példaként, az Xperia Z-m 4.2-ig csak 32 GB-ig tudta kezelni az SD-t, 4.3 frissítéstől 64-ig.

Lehet, hogy az 5.0-s android már kezeli majd a 128-at is.

2015. jan. 7. 08:34
 12/13 Wadmalac ***** válasza:

Egyébként, ha már itt tartunk, szerintem sokkal dühítőbb dolog, hogy elég sok új teló sem tudja még kezelni az NTFS formátumot, ami pedig azért illendő lenne.

Az rendben van, hogy az xFAT révén a 4 GB-os fájlméret-határ már nincs, de azért az NTFS-nek még mindig igencsak megvan a létjogosultsága.

Persze egy root plusz például a Paragon app megoldja a dolgot, de hogy gyárilag nincs meg ez a lehetőség, az botrányos.

2015. jan. 7. 08:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Wadmalac: ebben teljesen igazad van, a szoftveren múlik, hogy tudja-e kezelni, de az 5.0 BIZTOSAN tudja kezelni a 128 gigás SD kártyát. Szóval ha a Honor 6 megkapja az 5.0-ás frissítést, nem látom akadályát, hogy miért ne tudná kezelni. Egyébként már a KitKat is tudja kezelni a 128 gigás SD kártyát.

datubber: lényeges hardveres különbség NINCS a 128GB és a 64GB-os micro SDXC kártyák között, mivel ez egy SZABVÁNY, és emiatt a belső felépítésük ugyanaz. Innentől már a szoftveren múlik, hogy tudja-e kezelni. Névlegesen pl. az én laptopom (3 éves Sony Vaio) papíron csak 32 gigáig tudja kezelni az SD kártyákat, mégis simán tudom használni vele a 128 gigás SD kártyámat.

2015. jan. 7. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!