Az Xperia telefonokon van recovery gyárilag?
9mm: Hasznosítsd inkább a nickneved, ne engem cseszegess a sületlenségeiddel.
Kérdező: Csak olyan rendszereket tehetsz így fel, amik a gyári kernelt használják. De azokat nyugodtan. Egyébként kivételesen ez nem a Sony sara, mivel a szolgáltatók kérik ezt a korlátozást. Minden gyári független Sony nyitható. Egyébként régebben a függő telefonok is nyithatóak voltak a tesztpontos trükkel, csak sajnos erre a Sony is rájött.
Igen tudok róla, hogy a szolgáltatók kérik, csak nem tudom felfogni hogy miért kérik ezt(mert így igazából kész tények elé vagyunk és nem ad lehetőséget arra hogy a saját telefonomon garanciáért cserébe azt tegyek amit akarok) és hogy miért csak a SONY-s telefonok ilyenek(pl.:sam ace3 4g-na ott ilyesmi egyáltalán nem volt). +azt sem értem hogy annak mi értelme hogy kiveszik a recovery-t az Android rendszerből(Talán nem fér el?).
gen tudok róla, hogy a szolgáltatók kérik, csak nem tudom felfogni hogy miért kérik ezt(mert így igazából kész tények elé vagyunk és nem ad lehetőséget arra hogy a saját telefonomon garanciáért cserébe azt tegyek amit akarok) és hogy miért csak a SONY-s telefonok ilyenek(pl.:sam ace3 4g-na ott ilyesmi egyáltalán nem volt). +azt sem értem hogy annak mi értelme hogy kiveszik a recovery-t az Android rendszerből(Talán nem fér el?).
Azért kérik, mert így esélyed sincs például nélkülük függetleníteni. Vagyis van, de az lutri. A Samsungnál nincs zárt bootloader. Ott csak a Knox van, ami ugyan enged buherálni, de véglegesen nyoma marad. Régen, még a Knox előtt visszaállítható volt a gyári állapot. Az LG meg az ellenkezője. Ott inkább megkerülik a bootloadert, mert nyithatatlan. A recovery nem képzi részét az Androidnak, így a Sony lényegében csak nem tette hozzá a rendszerhez. A Samsung megint egy másik téma. Amúgy simán elférne, csak ezzel is gátolják, hogy buherálni akarj. Gyártói szemszögből ez logikus, nekünk felhasználóknak viszont kevésbé tetszik, jogosan. Én is ezért vadásztam független Z-t hetekig, mire találtam egy jót.
Valamennyire sikerült megértenem, de akkor sem értek egyet azzal hogy ha már fizettem érte akkor is basáskodnak az ember felett. Egyébként a Samsung KNOX módszere a legtisztességesebb, mert így legalább engedik hogy azt tegyünk amit akarunk, az meg hogy végleg elveszik a garancia az végül is teljesen érthető.
A sony-ról pedig olvastam hogy pont hogy a függetlenítés az ami ha nehezen is de kivitelezhető míg a BL nyitás lehetetlen egy gyári függő készülék esetében.
"Az LG meg az ellenkezője. Ott inkább megkerülik a bootloadert, mert nyithatatlan." A bootloader meg lehet kerülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!