Érdemes még iPhone 5-öt venni?
"Egyébként még az iphone 3 is viszonylag népszerű ahhoz képest, hogy lassan 7 éve adták ki, egy ugyanilyen idős androidos telefon pedig már csak porfogónak jó."
Ezen azért elmosolyodtam. :)
Egyébként az a baj, hogy az emberek azt mondják: soha többet android. A gond az, hogy az android egy oprendszer amit lehet jó és rossz hardverre, jó és rosszul megírt rommal prezentálni. Ezért nincs értelme önmagában androidra hivatkozni, csak konkrét telefonra. Vannak botrányos és jó androidos telefonok is.
Az iphone-os tag vagyok, akin mosolyogtál. Próbáltam már több androidos telefont, többféle rendszerrel, szóval ne aggódj, tudom miről beszélek ;) na de nem akarok erről veszekedni, unalmas már, hogy mindenhol az ios vs. android vita megy.
És nem azt írtam, hogy népszerű, hanem ahhoz képest népszerű, hogy milyen idős :) Manapság a telefonok 2 év után elavulnak, mivel a legtöbb gyár kb. havonta kiad egy új szériát. Pl vegyünk egy x10-est, ami 4-5 éves, és már senki kezében nem látok ilyet, de nyilván ez is telefonfüggő. Igazából én azt mondom, hogy mind a 2 rendszernek megvannak az előnyei és hátrányai, de számomra az ios-nak több előnye van, mint a droidnak. Én nem az a divat iphone felhasználó vagyok, aki azért veszi meg, mert egy alma van rajta amibe beleharaptak. Az se érdekelne, ha kínai írásjelek lennének rajta, vagy azt írná, hogy Sony, Samsung, Alcatel, nekem az os tetszik, és a telefon külseje, nem a márkája. A másik pedig az, hogy igen, drága, ez igaz, lehet, hogy túlságosan is, de szerintem megéri az árát.
Azért népszerű (és csak itthon, külföldön sokkal hamarabb cserélik, aminek több oka is van), mert iphone. És ezért képesek túlzóan nagy összeget is adni egy ilyen (mondjuk ki) elavult készülékért. A támogatottság megléte azért érdekes kérdés ám. Az ios7 is kijött iPhone 4-re (amitől belassult és voltak vele gondok), ahogy most kijött a 8 a 4S-re. És itt se zökkenőmentes a futtatás. Szóval attól, hogy támogatott marad, még nem biztos, hogy élvezetes lesz a használata.
"több androidos telefont, többféle rendszerrel, szóval ne aggódj, tudom miről beszélek ;)"
Melyek voltak ezek. Csak kíváncsiság. :) Én is futottam lukra androidos készülékkel, pedig nem belépő kategóriás volt.
Ezek egyike se csinál valami jó romot. Egy htc, nexus azért más szint.
A másik, hogy az iphone csúcskategóriás, ezért illik csúcskategóriás androidossal összevetni.
Na, így mindjárt máshogy hangzik, mint a korábbi kijelentéseid:
"Igaz, az ios annyira nem személyre szabható, mint a droid, de sokkal-sokkal-sokkal stabilabb."
"Ja, és ne a paraméterekről itélkezz, akármelyik iphone szebben fut, mint egy 2x olyan erős android."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!