Ért valaki a telefonokhoz?
Kétféle dolgot hívnak memóriának:
- rendszermemóriát (RAM, ide töltődnek be a programok/alkalamzások és azok adatai, ebben dolgozik a processzor)
- beépített háttértárat (itt tárolhatod a programjaidat, alkalmazásaidat, magát az operációs rendszert, filmeket, dokumentumokat, képeket, stb.)
Szinte mindig (?) a rendszermemória (RAM) a kisebbik, ha össze-vissza fogalmaznak.
Tehát a két példád esetén:
Lumia 520:
- RAM: 512 MB
- belső háttértár: 8 GB
Lumia 530:
- RAM: 512 MB
- belső memória: 4 GB
Egyébként a belső háttértárat lehet bővíteni sok telefonnál (ennél a 2-nél is) microSD memóriakártyákkal.
A telefonok esetén a RAM-t nem lehet bővíteni. (Majd egyszer talán lesznek olyan telefonok, amiket igen, de most még szerintem egyrészt nincsenek, másrészt ez a 2 biztosan nem olyan.)
A PureView kamera a Nokia kamera-technológiája. Nem igazán tudom, mennyit számít.
LTE:
vannak ugye különböző mobilinternet-/adatkapcsolatok (általában csak 3G-nek illetve 4G-nek hívják őket).
A 3G, 4G egy-egy csoport (3. illetve 4. generáció).
Az LTE pedig egy konkrét kapcsolattípus. Ha jól tudom, az LTE-t 4G-snek mondják, de valójában még nem az (nem felel meg pl. a sebességkövetelménynek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!