IPhone 5s vs. Samsung Galaxy S5. Melyiket vegyem?
Ne írjátok, hogy iPhone 6 meg 6 Plus, mert csak a fenti 2 közül kell választanom.
Volt már tapasztalatom iPhonenal és Samsunggal is.
A régi iPhoneom (sima 5-ös) előnyei: stabil, ha nyitva van 10 app, akkor sem szaggat. Plusz akár 5 év múlva is megkapom a legújabb iOS-t, ha a hardver bírja. Hátránya, hogy nagyon zárt rendszerű, nem bővíthető, megroggyan egy full hd mkv alatt, stb.
Most egy Galaxy S4-esem van, nagyon gyors, EGYÁLTALÁN NEM SZAGGAT, mint ahogy sokan írják, és élvezem, hogy 100 képet egy perc alatt átküldök wifivel egy másik telefonra, a filmeket egy 50"-os tévén nézhetem, erőlködés nélkül lejátszik minden formátumú filmet, és ha nem elég a hely, 64GB-ig bővíthetem (S5-öt 128B-ig).
Ami viszont nagy hátránya a Samsungnak, hogy a telefonokat kb. 1-2 évig támogatják, utána már csak az új készülékekkel foglalkoznak. Ha van is rá frissítés, akkor is belassítja még a legerősebb hardvert is, amit nem tudok elképzelni, hogy nem szándékos (miért szaggat egy 4 magos CPU 2 GB RAM-mal?).
Az iPhone "csak egy telefon", de abban nagyon profi, a Samsungban pedig mindenféle innovatív és hasznos okosságot beletesznek.
A fentieken gondolkodom már napok óta, összehasonlító teszek tucatjait néztem végig, de még mindig nem tudok dönteni.
Nagyjából leírtad a kérdésben azt, amit nekünk kellett volna, a felsorolt dolgokat kell mérlegelned.
Hosszú távra szerintem mindenképpen iPhone (bár szerintem rövidre is). Nem szándékos a belassítás szerintem, egyszerűen annyi féle telefonra nem lehet optimalizálni az Androidot, amennyire kellene, ezért nem fog soha felnőni az iOS-hez (stabilitásban és sebességben, nem nyitottságban).
Neked kell döntened, én mindenképpen iPhone-t vennék, az iOS miatt. De ha mindenképpen Android, akkor nekem inkább HTC One M8, sokkal minőségibb mint a Samsung (tudom hogy írtad, hogy csak a fenti kettő közül, bocsi az offért).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!