A ti tapasztalataitok szerint mennyi ideig él egy okos-telefon?
Menny ideig jó a program? Mennyi ideig jó az elektronika? Mennyi ideig bírja maga a készülék?
Nem az érdekel, hogy mit ígér a gyártó vagy mennyi a garancia, hanem az, hogy ti mit tapasztaltok a gyakorlatban.
Köszönöm a hasznos válaszokat. Várom a továbbiakat.
Mostanában gondolkodom egy okos telefon vásárlását. De csak kevés funkcióra van szükségem, azokra sem mindenképpen, ezért a jelenlegi árak mellett csak akkor éri meg, ha több évig is tudom használni. Legalább 3-4 év. Ha belassul egy picit, az nem baj, csak működjön.
Nekem még nem volt olyan okostelefonom, illetve családban sem akadt, amit amiatt kellett lecserélni, mert tönkrement volna (leszámítva az utolsó esetet, de ott felhasználói hiba következett be:)).
Nokia 5800: 5 év után akku púposodni kezdett, de már amúgy is használaton kívül volt. Készülék maga működik.
iPhone 4: 3.5 éves korában adtam el. Egyedül akkut cseréltem benne bő 2 évesen, mert alacsony töltöttség mellett egyszerűen kikapcsolt. Akkucsere óta tökéletesen ment.
Nokia Lumia 800: 2.5 évig járt kézről kézre a családban, aztán eladtam.
Xperia X8: miután fürdőzött egyet, mikrofon/fülhallgató tönkrementek. Játszani, netezni azonban még lehetne vele. 3 éves készülék.
A tapasztalatom inkább az, hogy előbb fogja az ember önszántából lecserélni (pl avulás, vagy szoftverfrissítések okozta lassulás miatt), mint meghibásodás miatt.
Köszönöm.
Gondolom, egy szoftverfrissítés korántsem jár olyan anyagi kiadásokkal, mint egy új készülék vásárlása. Így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!