Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Androidos telefon költözése?

Androidos telefon költözése?

Figyelt kérdés

Samsung androidos telefonról SONY-ra szeretnék költözni.

Milyen programmal, vagy módszerrel (rootolás nélkül) tudom minél egyszerűbben átvinni a névjegyeket fényképpel és az SMS-eket?

Esetleg olyan megoldás is érdekel, amellyel az SMS-ek lementhetők és számítógépen is olvashatók.

Mivel mindkét telefon dual SIM-es,előny lenne, ha mindezen SMS mentések a SIM-ek megjelölésével történne. (Ha ltezik ilyen)

Köszönöm

2014. nov. 18. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
A sony is droidos lenne, vagy milyen?
2014. nov. 18. 22:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Természetesen android... azt hittem nem is lehet más. Nyilván android verziószám eltérő.
2014. nov. 19. 08:08
 3/6 Wadmalac ***** válasza:

Telepített appjaidat megjegyzi a google fiókod. Telefonkönyvedet is. Persze szinkronizálás kell hozzá.

Ugyanezzel a google fiókkal beállíítva a leendő új telót mindent vissza tudsz tenni úgy, ahogy ezen volt (ha esetleg valamelyik app az eltérő android verzió miatt nem tehető át, az kiesik).

Pl. a Super Backup app képes minden üzenet mentésére, a mentett és átmásolt backup fájl a másik készüléken ugyanazen appal visszaállítható.

Hogy képes-e SIM-enkénti kezelésre, azt nem tudom.

Ez az app listáz jónéhány dualos készüléket is, gondolom tudja:

[link]

2014. nov. 19. 08:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi az infót.

A Google fiókos szinkrontól fázom. Főleg azért, mert a Gmailben lévő címlistát nem raktam rendbe. Nem szeretnék 1000 nevet leszedni a glépre, hogy aztán az emiles kapcsoaltokat meg törölgessem.

Elvileg, a Samsungban egy vcf fájlba exportáltam a névjegyeket. Gondolom SONY-ban importálható. Kérdés, hogy miket visz át? ill. ugyanabba a mezőbe tölti ki? Vagy pl. lesz 5 db István nevű partnerem, mert vmiért mondjuk lemarad a családnév :)

Az általad javasolt progival computeren is olvashatók az SMS-ek?

2014. nov. 19. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem siman szinkronizalta a cimlistamat (telefonszam listamat) a telefonjaim kozott. (android 2.2-es, es 4.2-es kozott) Szoval, csak beallitod a uj telefonban a google fiokot, es meg is vagy. imho
2014. nov. 19. 12:23
 6/6 Wadmalac ***** válasza:

"Az általad javasolt progival computeren is olvashatók az SMS-ek?"

Még sosem próbáltam. Egy méretes zip-be rak el mindent, kicsomizva talán olvasható. Nem tudom, kódol-e.

2014. nov. 20. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!