Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogyan tudok wifire kapcsolódn...

Sanker kérdése:

Hogyan tudok wifire kapcsolódni, ha nem tudom a jelszavakat?

Figyelt kérdés
megkaptam életem első okostelefonját, még nem ismerem annyira, bekapcsolás után rögtön kéri a wifi hálózat kiválasztását, de nem tudom a jelszavakat, hogyan lehet megtudni, kideríteni ezeket ???
2014. nov. 15. 03:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha otthoni hálózatra szeretnél kapcsolódni, akkor pofonegyszerű, megkérdezed azokat, akikkel együtt laksz, hogy ki tudja és mondja már el neked. :) Az, aki beállította a hálózati routert, az 100%, hogy tudja.

A családomnál otthon pl. az előtérben a tükör mellé van kiragasztva a cetli, amin a jelszó van. A lakótársaimmal meg a konyhában a falra tűzve tartottuk, hogy akinek kell, onnan pötyögje be.

Ha pl. kávézóban vagy, ahol van publikus wifi, csak jelszó kell hozzá, akkor a felszolgálót vagy a pultost stb. kérdezd meg.

Mekiben és hasonló helyeken nincs jelszó, ott csak rá kell bökni és automata csatlakozik.

2014. nov. 15. 04:07
 2/8 Szirty ***** válasza:

Sehogy!

A védett WiFi hálózat lényege az, hogy senki ne tudja használni aki nem ismeri a kulcsot.

Ha használható lenne a kulcs ismerete nélkül is, akkor a védelemnek a világon semmi értelme nem lenne. Erre gondoltál-e?

2014. nov. 15. 09:30
 3/8 A kérdező kommentje:
kérdezgetni fogok, de 10 emeletes panelban nem egyszerű, lakáson belül 6-8 hálózatot lát a telefon, a lépcsőházban még plusz 3-4-et, na és akkor találjam ki, hogy kihez melyik hálózat tartozik, egy ami biztos, a felettünk lakó, ő a vezetéknevét adta a hálózatnak
2014. nov. 15. 14:29
 4/8 Szirty ***** válasza:

Miért kellene kitalálni melyik kihez tartozik?

Ennek akkor lehet jelentősége ha egyikőjük megadta a kulcsot a hálózata használatához. Akkor viszont talán megemlíti azt is melyik a hozzá tartozó SSID is nem?

Vagy te most arra készülsz, hogy lopod a netet? :)

2014. nov. 15. 16:39
 5/8 A kérdező kommentje:

nekem csak egy wifi jelszóra van szükségem, hogy beállítsam a telefont, első lépés a wifi hálózat kiválasztása, ezután jön az összes többi beállítás, addig semmit nem tudok csinálni amíg nincs wifi

olyan nehéz ezt megérteni ???

2014. nov. 15. 18:44
 6/8 Szirty ***** válasza:

A tlefonod által látott (érzékelt) Wii hálózatok mások üzemeltetik. Ők saját belátásuk szerint korlátozzák a saját hálózatukhoz való hozzáférést hálózati kulccsal, mert senki nem akarja, hogy a fizetett internet hozzáférését minden ismeretlen használja.

Ezt nehéz-e megérteni?

Attól, hogy a te vadonat új készülékedhez internet hozzáférés kell annak aktiválásához, nem tehet egyik WiFi AP tulajdonosa sem, ezt lássuk be.

Ha ez a helyzet, akkor bizony rosszul tetted fel a kérdést.

2014. nov. 15. 19:44
 7/8 A kérdező kommentje:

tisztába vagyok azzal amit mondasz, de ebben a kényszerhelyzetben mást nem tudtam csinálni, egyébként megoldódott, mert a fenti lakó megadta

ha már itt tartunk, lett volna más megoldás is ???

2014. nov. 15. 20:50
 8/8 Szirty ***** válasza:
Hát ha van saját WiFi elérésed az is megoldotta volna. Vagy egy ingyenes WiFi Hotspot.
2014. nov. 15. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!