Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy működik egy dual sim-es...

Hogy működik egy dual sim-es telefon?

Figyelt kérdés
Úgy értem,például mindkét benne lévő sim kártya aktív,ergo az egyikről is fogadhatok hívást és a másikról is? Nekem konkrétan arra kéne,hogy az egyikről telefonáljak a másikról netezzek. Ez így mennyire praktikus? (Ugyanarról a kártyáról telefonálás és netezés nem játszik,most nem mennék bele...)
2014. nov. 13. 00:45
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Általában úgy van megoldva, hogy mindkettőn van mindig térerő, de egyszerre csak az egyik SIM-en bonyolíthatsz forgalmat, azaz amikor hívnak az egyiken, akkor arra az időre nem kapsz netet a másikról. (Szóval ha a #2-es SIM-en internetezel, akkor fel tudnak hívni az #1-es SIM-en, de ha felveszed, akkor az internet megszakad, amíg le nem rakod.)

Ez az ún. dual standby üzemmód. Nagyon ritkán van olyan megoldás a telefonokban, amikor mindkét kártyán tudsz egyszerre forgalmat bonyolítani, ezeket általában true dual sim jelzővel illetik.

2014. nov. 13. 01:07
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Amíg beszélsz az egyiken, és közben a másik számra hívásod jön, akkor azt fogja ott bemondani a hívónak, hogy "jelenleg nem kapcsolható", mintha ki lenne kapcsolva.

Szóval ezt el kell mondjad az ismerősöknek, hogy nem ki vagy kapcsolva, csak épp beszélsz a másik SIM-en.

2014. nov. 13. 03:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Igaz, igaz ezt kifelejtettem.

De ha csak netre kell az egyik sim, akkor ez valószínűleg nem fog nagy problémát okozni.

(első voltam)

2014. nov. 13. 10:25
 4/5 A kérdező kommentje:

Első:Telefonálás közben nem terveztem netezni is,így ez nem gond:) köszi a választ!

Második:Csak az egyik kártyáról fogonk telefonálni,így ez se baj.köszi neked is!

Egyik haverom azt mondta,hogy egyszerre csak az egyik kártyát lehet használni,át kell kapcsolnom,ha a másikat szeretném.-Kérlek nyugtassatok meg,hogy csak hülyeséget mondott :D

2014. nov. 13. 19:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell átkapcsolni, úgy működik, ahogy írtuk.

(Az igaz, hogy ki lehet kapcsolni akár az egyik, akár mindkettő SIM-t, de ha be van kapcsolva mindkettő, akkor úgy működik, ahogy leírtuk.)

2014. nov. 14. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!