Eltűnt a telefonom az iskolában. A készülék ára 43k pénz volt. Érdemes feljelentést tenni? Szolgáltató segít esetleg megtalálni? Mi a teendő?
Szerintem fakereszt.
Legközelebb tegyél fel egy gps-es nyomkövetőt rá.
Feljelentést azért biztos, ami biztos tegyél, add meg a teló IMEI számát, egy ismerősömért egyszer melóhelyre mentek a rendőrök, mert vett egy telót használtan és lopott volt.Szóval lehet szerencséd lesz és megkeresik.
Tegyél feljelentést a rendőrségen, mindenképpen add meg a készülék IMEI számát, annak alapján a fakabátok megtalálják és ráverik a balhét arra a kis huncut osztálytársadra, aki ellopta.
Semmilyen értéket nem hagyunk ott sehol iskolában, munkahelyen, mert alkalom szüli a tolvajt - nem is hinnéd, milyen sokan elteszik amit találnak, mielőtt az még igazán eltűnt volna.
Pénztárcát sem hagyunk elöl, mert simán megdézsmálják rengetegen. Általában pont az, amelyik előtte-utána a legbarátságosabban mosolyog az arcodba.
Tehetsz feljelentést, de nincs értelme gyakorlatilag. Nem mérhetik be a közhiedelemmel ellentétben, csak nagyon különleges esetekben.
Egyelőre érdemesebb iskolán belül lépni, nálunk megvolt a helye a talált cuccoknak, szólni kell az igazgatónak, a tanárok majd körbekérdeznek nincs-e véletlen valakinél. Eredményre nem biztos hogy vezet, de hátha. Nálunk anno az ilyen cuccok előkerültek szinte mindig, mert amikor már rendőrséggel fenyegetőzött az igazgató meg nyomozással, stb, akkor beijedtek gondolom. :D
(A lopás szót elsőre nem nagyon hangoztatnám egyébként a helyedben, mert tulajdonképpen csak annyit lehet tudni, hogy te hagytad el a telefont.)
Nem értem mért nem mérik be... Igazgatónak szóltam már
ez ügyben, de csak annyit mondott, hogy az iskola nem vállal felelősséget semmilyen holmiért. A rendőrség tuti nem foglalkozik vele? Nem érdemes bejelenteni akkor?
De igen, foglalkozik. Ne legyél már ilyen lusta, annyira fárasztó elmenni a körzeti kapitányságig? Vagy ennyire gazdag vagy, hogy nem számít a telefonod?
Szedd már össze magad, és gyalogolj be a rendőrségre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!