A megapixel mennyire befolyásolja a kép minőségét?
Ja és a legfontosabb:
"De ha fotózol akkor ezt fordítsad meg, és ha a valóság egy fix kivágatát 640x480 képpontra rögzíted, akkor kevesebb információt kapsz ugyan arról a kivágatról, mintha 18mp elben rögzítenéd ugyanazt."
A mellékelt két képen pont ez történt - a valóság fix kivágata került rögzítésre 0,3 és 18 megapixelen. :)
"Tehát, amitől a minőség függ: az optikai rendszer amin keresztül a fény a szenzorig eljut, aztán pedig a képfeldolgozás.
A szenzoron lévő pixelek számától a rögzíthető információ mennyisége függ.
Az információ mennyisége és a minősége pedig két különböző dolog."
Nyílván a minőség nem csak a MP től függ, hanem lagalább annyira az utána lezajlódó dolgoktól. Ezt én is leírtam korábban. De attól még ha az érzékelő, a lencsék, a digitalizálási technika..stb ugyan az, akkor 10x 20x annyi információból jobb kép nyerhető ki. Egy 640x480 as képen lehet h egy éles kontúr tegyük fel egy fekete és egy fehér pixelből áll egymás mellett, az egy 18 mp-es képen egy átmenet a szürke árnyalataival 10 pixelen keresztűl. És ez csak egy egyszerű példa.
A mellékelt kép meg nem korrekt, de ezt már említettem. PhotoShopban én is tudok ilyet csinálni 1 perc alatt. Más a színmélység, nincs élsimítás..stb. Ez a 2 kép nem ugyanazzal a géppel készült utómunka nélkül, hanem utóbbi kapott egy kis átalakítást. Élsimítás nélkül semmilyen digitális fényképező nem fotóz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!