"Speciális" micro USB kábel?
Vettem egy víz és ütésálló telefont, de a normál micro USB kábel nem jó hozzá. Túl rövid a vége és a telefon vastag burkolatán keresztül nem ér be a csatlakozóba.
Persze amit adtak hozzá az jó, de kellene még másik.
Kérdés hogy ilyet hol, milyen néven lehet beszerezni?
(külföldi oldalak is érdekelnek)
A különbség csak annyi hogy a csatlakozó 13mm hosszú.
Nem maga a csatlakozó speciális, hanem az elhelyezése.
Ha másik kábelt akarsz hozzá venni, akkor direkt a készülék típusához keress kábelt!
Csak az elég drága és csak egyféle van.
Ezért érdekelne hogy hogy keressek rá az olyan kábelre ami esetleg hosszabb. Vagy ilyen csatlakozó is érdekelne, aztán lecserélném a már meglévő kábeleken.
De így nem tudsz kábelre rákeresni, hogy mekkora a csatlakozó hossza :D
Mondom, direkt úgy keress USB kábelt, hogy a te készülékedhez jó legyen.
Most nézem hogy elmértem tegnap.(megsz0pattam magam a digitális tolómérővel, nem nulláztam le...) Nem 13 hanem csak 8mm hosszú a csatlakozó. Egy átlagos csatlakozó pedig 6mm (burkolat nélkül 7, ezzel már használható, de nem marad meg benne. Épphogy érintkezik)
És mint már írtam, a gyári nem jó mert abból csak egyféle van. Nekem meg kicsi spirálos kivitelben kellene(régi telefonhoz olyanból vettem többet is). Ugyanis motorra is használom GPS-nek, és oda nem túl praktikus ha lóg a vezeték. Ha meg összekötözöm akkor meg nem tud nyúlni ahogy kormányzok...
ja ha csak ennyi, arra van más megoldás is:
valamivel kösd össze a kábelt, és csak akkora hosszt hagyj neki, ami elegendő a használathoz.
"valamivel kösd össze a kábelt, és csak akkora hosszt hagyj neki, ami elegendő a használathoz."
Pont ez a baj. Ha a kormányt az egyik irányba ütközésig fordítom akkor elég hosszú kábel kellene. Ha a másik irányba akkor viszont eléggé lerövidül. Annyira hogy ott be is tud akadni, aztán amikor visszafordítom kihúzódik a csatlakozóból a megfeszült kábel...
(régi telefonnal ezt már eljátszottam. A vége az lett hogy vettem spirális kábelt. Az nyúlik ha kell, de alapból jó rövid)
De már azt hiszem megtaláltam a megoldást. Veszek csatlakozót hozzá(találtam 8,1mm hosszút) és a spirális kábel csatiját lecserélem arra, A műagyag burkolatát a kábelnek meg vagy átfaragom vagy teszek rá zsugorcsövet helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!