Valaki rendelt már erről az oldalról mobiltelefont? -> www.dx.com (dealextreme) Ha igen, akkor milyen minőségű árut kapott kézbe és mennyi volt a szállítási idő?
Sokszor rendeltem már tőlük. Fontos tudni, hogy ez is piacszerűen működik, azaz több beszállító van, és attól, hogy "A" termék jó, "B" nem biztos, hogy az lesz. Rendeltem többek között lézer pointert (3-at is, ebből egyik lila pár nap után fényességének 90%-át elvesztette), mini Displayport-HDMI átalakítót (tökéletes), számítógépbe ventilátor elosztót (sorjás a csatlakozó, de tökéletesen megy), apróságokat...
Időben teljesen változó, hogy mennyi idő alatt ér ide. Volt, ami két hét volt postázástól kezdve, volt, ami másfél hónap alatt ért ide (és egy 1 dolláros vacak el is veszett). Nyomkövetést nem igazán érdemes kérni, mivel teljesen fals adatokat ad (azt írta pl, hogy Kínában van vámolás alatt, de már megkaptam), és sokszor a nyomkövető oldal sem érhető el...
Oh, sorry, most látom, te konkrétan mobiltelefonra kérdeztél rá. Ekkor jó tudnod, hogyha vámon megfogják, hazai áfát majd fizetned kell rá (mivel minden mobiltelefon meghaladja az értékhatárt...). Ennek és garanciális ügyintézés várható nehézkességének tudatában dönts úgy, hogy számodra megéri-e.
Ha igen, akkor arra figyelj, hogy GSM (2G) 900/1800, UMTS (3G) 2100(/900 Vodafone esetén) sávokat támogassa.
DX teljesen megbízható hely, és kb 90%-ig biztos vagyok benne, hogy előző rosszul tudja, és nem úgy működik az oldal, mint pl. az ebay, hogy az csak egy piactér, és bárki rakhat fel dolgokat, hanem itt ténylegesen a DX-től veszed meg.
Hogy miért gondolom hogy így van?
Akármelyik termékre mész rá, nincs ott, hogy ki az eladó, nem lehet az eladóval felvenni a kapcsolatot, nincs ott, hogy az eladónak milyen az értékelése, stb.
Nem láttam még egyetlen olyan piacteret sem, ahol külön áruhazak/emberek rakhatnak fel termékeket, és ezek az adatok nincsenek megadva.
Ezen kívül a FAQ-ot is most átnézegettem, és minden jel arra utal, hogy ez nem eBay-szerű oldal.
Szállítás meg elég lassú, szinte garantált az egy hónap, de jobb esetben lehet gyorsabb is, de nem árt egy hónappal számolni.
Nem rossz oldal, de telefont semmiképp sem innen rendelnék, arra sokkal jobb oldal a Pandawill.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!