Melyik a fontosabb egy okostelefonnál? A nagyobb belső memória vagy a processzormagok száma?
Két telefon között nem tudok dönteni.
Az egyik belső memóriája 8GB, de csak 2 magos a processzor, a másiknak 4 GB a belső memóriája, viszont 4 magos a processzora.
Melyik lenne a jobb választás?
A magok száma nem minden. Jó lenne tudni a pontos típust is.
A nagy tárhely van akinek szempont van akinek nem. Ettől nem lesz se gyorsabb, se lassabb a telefon. Azt azért remélem tudod, hogy a jelzett tárhely nem 100%ban felhasználható.
Persze-persze, tudom :)
Pontos típust pedig szándékosan nem írtam. Az egyik egy régóta ismert nagy gyártó, a másik a mobilpiacon újnak számít, de számtech cuccok terén már bizonyított.
Ezek alapján nehéz dönteni. Ez kb. olyan, mintha autókat hasonlítanál össze lóerő és üzemanyagtartály alapján.
Tehát egy több lovas, nagyobb tankos Toyota nem lesz jobb attól egy 10 lóval gyengébb, 5 literrel kisebb tankos Audinál vagy Mercedesnél.
"mert igazából csak az órajel függvényében lehet véleményezni"
Ez is hülyeség. Az órajel nem annyira számít, mint amilyen technológiával készült a processzor. Nem mindegy, hogy egy ARM Cortex A9-es CPU vagy egy Krait 400.
"Pontos típust pedig szándékosan nem írtam."
gratulálok
Én a következőket venném figyelembe:
- Mennyi RAM van benne (legtöbbször nem írják ki, csak a "memóriát", ami itt a háttértárolót jelenti, ellentétben a számítógépekkel). Ez nagyon fontos tényező.
- Milyen processzor van benne
- mekkora a háttértárolója
- mennyire elterjedt, támogatott készülék (ha veszel pl. egy Google Nexust, Samsung Galaxyt vagy más nagyon elterjedt telefont, akkor mindig lesz szoftverfrissítés rá, lesznek alkatrészek a javításához és eladható lesz. Ha nem gyári ROM-ot szeretnél rá később akkor is ezek a jó választások)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!