Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért lett szinte mindenki...

Miért lett szinte mindenki bunkofonos?

Figyelt kérdés

Nem a mérete miatt kapta ezt a nevet annó, hanem azért, mert lebunkózták azokat, akik társaságban telefonáltak.

Manapság már szinte mindenki felveszi a telefonját mindig, minden körülmény között és még azt sem mondja, hogy elnézést.

Testrészükké vált egyes embereknek, és azt hiszi ha nem veszi fel, akkor felrobban! :))))

2014. szept. 30. 08:25
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Általánosan igénytelenedik, butul a társadalom, ennek egy kivetülése a mobiltelefonok használatában megjelenő viselkedési forma.

Jó tükör az általános helyesírás, az ember elsírja magát a közösségi oldalakon, fórumokon a hozzászólásokat olvasva.

2014. szept. 30. 08:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem, tudom, nekem (szerencsére) személyesen más tapasztalataim vannak: az én ismeretségemben nemcsak elnézést kérünk, ha felvesszük társaságban a telefont, de sokszor le is halkítjuk és "megszűrjük" a bejövő hívásokat (és ha már felvesszük, természetesen elvonulunk, és nem zavarjuk a többieket) - mondjuk sokunk munkájának szerves része a telefon, ezért sokszor nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem vesszük fel. (Én pl. azért veszem fel, mert tudom, hogy nagy valószínűséggel pár perc alatt így el van intézve a munka rám eső része, viszont ha nem veszem fel, akkor "nyomaszt", hogy a kollégámat órákig "feltartom", és "bennem van", hogy úgyis vissza kell hívnom.)

Ahogy egy tanár ismerősömtől hallom, inkább az egyetemen durvult el a telefon- (sőt!) még a laptophasználat is az órákon, ami tényleg a "kulturális süllyedést" jelzi...

2014. szept. 30. 09:19
 3/6 Wadmalac ***** válasza:

Ne feledkezzünk el arról, hogy az illemszabályok is változnak a korral.

Tíz éve állati csúnyán néztek arra, aki mondjuk a villamoson felvette a mobiltelefont, maga a telefoncsörgés is lincsgyanús helyzetet teremtett.

A celluláris elérhetőség kuriózumból a mai világban már megszokottá, hétköznapivá vált.

"Manapság már szinte mindenki felveszi a telefonját mindig, minden körülmény között"

Céges telefonnál ezt el is várják, a többi vérmérséklet és neveltetés kérdése. Nekem, ha beszélgetés közben csörög, elnézést kérve megnézem, ki az, aztán vagy elnyomom, vagy ha tényleg halaszthatatlan, bocsánatot kérve, félrevonulva veszem fel.

"és még azt sem mondja, hogy elnézést."

A neveletlen, illemet nem ismerő embereket nem a mobiltelefon teremtette. Ha nem lenne mobiljuk, akkor mással botránkoztatnának meg téged, mert ők ilyenek.

Az okostelefonokkal együtt megjött a korlátlan elérhetőség kora. Az emberek eddig nem azért nem szakították meg a beszélgetést az emailjeik megnézésével, mert olyan hajde udvariasak voltak, hanem azért, mert ezt csak otthon, a pc-jükön tudták megtenni.

Aki egy szórakozó, beszélgető társaságban folyamatosan a telefonját bújja, az saját magát zárja ki a társaságból és a szórakozásból. Intelligens ember erre magától rájön, amint elmúlik az újdonság varázsa. Aki meg nem intelligens, azt nem fogja befolyásolni más nemtetszése sem.

Mivel nekem az androidos telóm munkaeszköz is és bizony a nap 24 órájában "történnek rajta a dolgok", én ha társaságban vagyok, néha, csak úgy az asztalon fektében rákukkantok, ha jön valami, anélkül, hogy kiesnék a társalgásból és tényleg csak akkor foglalkozom vele (egy bocsánatkérés után) érdemben, ha nem tűr halasztást a dolog. De bizony ennyit meg kell tennem, mert ha nem ott, akkor teszem meg, akkor azzal időt, pénzt, lehetőségeket vesztek.

Ha pihenek vagy tényleg relaxált szórakozásra vágyom, a fontos kapcsolatoknak előre jelzem, mikor nem leszek elérhető és olyankor repülőgépes mód és tojok a telefonra.

Mondom, nálam nem remegő fészbúkfüggőségről van szó hanem munkáról vagy más fontos intéznivalóról.

Aki egy (több) közösségi oldaltól függő, az, ha nem lenne okostelefon, akkor ki sem mozdulna otthonról. Akkor már jobb, ha legalább nem otthon ülve lóg a neten, hanem friss levegőn teszi és esetleg fizikálisan is vannak emberi kapcsolatai.

Szerintem a netfüggők szempontjából kifejezetten előny, hogy vannak okostelefonok, mert az addigi egérhez-billentyűzethez nőtt "poros szobanövényeket" is kiszabadította a négy fal közül.

Meg kell próbálni az újdonságoknak a pozitív oldalát is látni.

2014. szept. 30. 09:28
 4/6 Wadmalac ***** válasza:
Örülök, hogy #2 véleménye eléggé összehangzik az enyémmel.
2014. szept. 30. 10:02
 5/6 anonim ***** válasza:

"mindenki felveszi a telefonját mindig, minden körülmény között"

Nem mindenki, rossz társaságba jársz :)

2014. szept. 30. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, én is így látom.
2014. szept. 30. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!