Kábeles internethozzáférésem van, de wifi nincs. win 7-es laptop-om van, wifire tud csatlakozni. van win 8-as nokia lumia 520-am is. Van lehetőségem wifit létrehozni laptoppal, hogy mobillal is tudjak netezni?
Nem, nem tudsz, legalábbis nagyon bonyolultan. nehéz a beállítása. sokkal könnyebb venni egy routert, 4-5000 Ftért már kapsz vezeték nélkülit, vaterán még olcsóbban használtat venni. azt be tudod állítani könnyedén.
esetleg olvass utána hogy laptopra hogy lehet hotspot-ot csinálni. hátha találsz valami programot, ami megcsinálja helyetted, de azért óvatosan, nehogy valami vírusos cucc legyen, inkább manuálisan jobb állítani ezeket. én azt ajánlom, hogy inkább vegyél egy használt routert, ha nem akarsz nagyon befektetni ebbe. de miért nem szeretnél venni routert?
Így van, egy router hosszútávon olcsóbb. Nem kopik a laptop, és nem eszi az áramot fellegesen, ha csak a telefonon netezgetsz. A fogyasztása szinte semmi, még 5 W sincs. Ráadásul csak egyszer kell beállítani, nem olyan körülményes és szeszélyes, mintha a laptopodból csinálnál Wi-Fi routert.
Amit érdemes kerülni, az Tenda, DS-Link, SMC (ha még gyártják), illetve az olcsóbb D-link -ek se a legjobbak.
routert nem vehetek, koliszabály :/
meg múltkor mikor mások próbálták, összeomlott a rendszer, ne kérdezzétek, én sem értem.
Köszönöm a segítséget!
A hotstop progit próbáltam, de nem jött össze.
Akkor maradok a kábeles, gépes netnél, aztán majd wifizek a telefonommal ott, ahol találok hozzáférést.
Nagyon szépen köszönöm a gyors és igen korrekt válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!