Mostanság melyik programmal éri meg inkább telefonálni mobilneten keresztül?
Viber vagy Skype?
Gondolok itt az adatforgalom méretére, a hívás minőségére.
Köszönöm az érdemi válaszokat!
A kettő egyenes arányosságban áll egymással: minél jobb a minőség, annál több az adatforgalom.
A viber kevesebbet fogyaszt de kb annyival rosszabb a minősége is.
viber
a minőség fülre ugyanaz de sokkal kisebb sávszélesség elég neki
Viber takes around 250 KB per minute of call, while Skype takes several times more than that.
Szerintem mindkettő felejtős, ha számít az adatforgalom.
A Skype már korábban is magas adatforgalommal dolgozott. a Víber a frissítés után már magas adatforgalmat generál.
Mindkettő kb 45 perc sima beszéd alatt 50 Mb-ot használ.
Természetesen a magasabb adatforgalom jobb minőséggel is párosul. Valamit valamiért!
A Messenger beszélgetés alatt kb 3,5 óra(!) alatt fogyaszt 50 Mb-ot. Nem nem írtam el 3,5 óra.
Korábban a Viber is ennyi volt, csak a minőségen javítottak. A Messenger minősége kielégítő, esetleg kiváló.
Amikor videó beszélgetéseket folytatok, akkor, csak wifi-n, mert hát az ugyi sokat fogyaszt:)
A kérdés mennyi mobil neted van, mennyit használod másra, illetve mennyire rendszeres a használata.
Nekem napi 50Mb-om van, én a Messengert használom most már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!